Aansluiten douchebakafvoer bestaande afvoer, wandtegels aansluiten op vloer

Pahud

  • #1
Hallo,

Mijn zoon Jan wil graag zijn badkamer opknappen. Hij heeft 2 vragen.

1) We signaleren 1 probleem bij de afvoer. Aansluiten op bestaand putje bij plaatsen douchebak. Pijpje in afvoer is van lood en nogal gerafeld. Uitbreken granito-vloer is geen optie. Is het mogelijk om een waterdichte aansluiting te maken op deze afvoer in het geval hij een douchebak wil plaatsen? NB wanden worden opnieuw betegeld (tegels over tegels).

2) Stel dat er geen douchebak wordt geplaatst, er wordt getegeld (tegels over tegels) tot aan de granitovloer. Is de aansluiting van de wandtegels op de granitovloer een probleem? Anders gezegd, kunnen we die aansluiting (net als bij een wand-vloertegel constructie) 'gewoon' afkitten?
Hierbij zou nog een optie zijn om de vloer ook mee te tegelen, hoewel hier niet onze voorkeur naar uitgaat in verband met de hoogte (3,5 cm) van de granito-waterkering. Een vloertegel is al gauw minimaal 7 mm met als risico dat de waterkering haar functie verliest.

Reacties zijn welkom!

Gr. Elly.

DoucheJan.jpg doucheputjeJan.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je gaat op knappen dan haal die put er maar uit daar kan je niet meer op aan sluiten.
 

Pahud

  • #3
Dag Henk,
Uit jouw reactie begrijp ik dat het putje min of meer los zit? Dus eruit slopen en dan? Onder het putje gaat de afvoer rechtsaf onder de vloer door, lijkt zeker een 50mm aansluiting. Hoe gaan we dan de nieuwe afvoer fixen? NB: we zijn bezig in een flatgebouw uit de jaren 60, geen mogelijkheid om de afvoer onder de vloer in het beton verder te bekijken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Deze put zit in gegoten en zit vast.
Omdat het een flat is en de leiding dieper zit dan loopt er een leiding bij de buren langs naar een standleiding.
Je zult info moeten vragen bij buren of eigenaar van flat gebouw hou de leidingen lopen.
 

Pahud

  • #5
Dank u voor het meedenken. Inmiddels besloten om putje te laten zitten en de vloer met rust te laten, alleen nieuwe tegels op de wanden. We hadden ook gezien dat het een hele operatie gaat worden.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu