Aannemer vergeet vloerverwarming - frezen geeft verschil

Steveedge

  • #1
Tijdens de bouw van mijn huis is de aannemer de vloerverwarming op de eerste verdieping vergeten. Gewoon vergeten. "Foutje". Ik wilde dat de vloer verwijderd zou worden en dat de aannemer de vloerverwarming opnieuw zou leggen, maar dat was "geen optie". Na veel gediscussieer is de aannemer er toe overgegaan de leidingen in de reeds gestorte cementdekvloer te frezen. Hij beloofde hierbij dat er geen verschil in werking zou zijn, dat de vloer dezelfde hoogte zou houden en dat er geen verschil zou zijn met de andere huizen.

Jullie raden het al, ik ben het niet bepaald eens met het resultaat. De leidingen liggen zeer ondiep, de warmte is niet uniform en de vloer is al 8mm hoger zonder egaliseren. Zijn er hier (semi-)professionals die mijn twijfels hierover kunnen wegnemen of heb ik gewoon gelijk en had de vloer verwijderd moeten worden en de verwarming opnieuw gelegd? Is dit een reden om de sleutel niet te accepteren bij de oplevering? Wat kan ik nu nog? Moet ik de vloer laten keuren?

Ik hoor het graag van jullie, heb het wel een beetje gehad met deze situatie.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dit is geen klusvraag.

Het is aan jou wat je accepteert laat je aannemer schriftelijk vastleggen dat hij de boel garandeert en aan welke normen het voldoet.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Klungelwerk: niet accepteren!!
Bij infrezen liggen de buizen weliswaar niet diep in de vloer, maar komt de vloer ook niet hoger uit.
Als de afstand tussen de buizen groter is dan ca 10 cm en ook een verdeler is gebruikt zonder energiebesparende label A pomp, al helemaal niets accepteren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zoals gezegd is dit geen klusvraag.
U zult met de aannemer in de slag moeten, spreek af dat u een deskundige inschakelt voor second opinion, niet eentje van de aannemer, zoek hem zelf uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
1
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu