Aannemer heeft riolering aangelegd zonder standpijp

Marielle

 • #1
IMG_20201121_165951.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marielle

  • #2
  DE aannemer heeft de riolering zoals op foto aangelegd.
  Ik maak me zorgen of dit wel juist is.
  Voorheen zat er rechts van de douchegoot een standpijp omlaag naar beneden naar de kruipruimte.
  Nu is het zo aangelegd en gaat de dikke buis linksonder aan de foto omlaag naar beneden naar de kruipruimte waar deze vervolgens ook aansluit op de riolering van de keuken en het toilet beneden naar de grespijpaansluiting buiten.
  De aannemer zegt dat be/ontluchter niet nodig zijn. Klopt dit wel? en waarom? Wie kan mij hier snel mee helpen voordat hij alles dicht heeft zitten. deze foto is waar het riool van de badkamer omlaag wordt gemaakt naar de kruipruimte.
  IMG_20201118_215657.jpg
   

  Marielle

  • #3
  IMG_20201118_212838.jpg
   

  Marielle

  • #4
  achter de toiletaansluiting zit in de muur het rookkanaal van de openhaard. op deze foto zie je de oude öriginele"situatie. Ook hier was geen sprake van ont/be luchter
  IMG_20201117_180109.jpg
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  We beoordelen geen uitbesteed werk (zie de forumregels). Als de aannemer geen goede uitleg kan geven waarom hij het zo heeft gemaakt, kan je een onafhankelijke deskundige erbij halen om het te laten beoordelen.

  Ik geef je gelijk mee dat die grote inkeping in de houten vloerbalk de balk enorm verzwakt. Riolering mag niet zo aangelegd worden. De balk moet verstevigd worden.

  Om verdere discussie te voorkomen doe ik deze op slot. Succes met het vervolg!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu