Aanhechten muur zolder na plaatsen dakkapel

crijgersberg

  • #1
IMG_8747.jpg

Onlangs is er bij ons een dakkapel geplaatst... De dakkapel is 5,50 mtr. breed en dus perfect voor twee kamers. Op de foto zien jullie de bestaande muur. Ik wil graag deze muur aanhechten... Moet ook soort van dragend zijn omdat we zonnepanelen op het dakkapel gaan plaatsen. Wat is de beste manier? Iemand advies? Dank!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
alle schuin aagekapte stenen weghalen en dan verder op metselen met de zelfde soort steen, lijkt me vanad de foto kalkzandsteen
 
  • Like
Waarderingen: Walker

crijgersberg

  • #3
Dank voor je reactie en tip! Ik twijfelde heel erg, maar vind dit idd de beste oplossing…

Nog 1 vraag dan. Hoe bevestig ik deze nieuwe muur aan de dakkapel (rechte muur) en hoe werk ik de laatste stenen af bij het plafond? De ruimte moet helemaal opgevuld zijn ivm dragen dakkapel waar zonnepanelen op komen. Dank!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
(Opwaai)ankers vastschroeven aan de dakkapel en deze opnemen in het metselwerk. Hoe liggen de balken van de dakkapel tov deze dragende muur? Want alles is wel mooi afgewerkt, maar dat lijkt mij niet handig als je nog constructief bezig bent.
 

crijgersberg

  • #5
Dank voor je antwoord... de balken liggen in dezelfde richting als de dragende muur... ziet er wellicht op de foto mooi afgewerkt uit, maar dit is de afwerking vanaf de fabriek. Er moeten nog gipsplaten tegenaan.
Toch nog een vraag mbt de balk onder het muurtje... als ik de stenen ga opmetselen, zal dit niet precies uitkomen met de balk Ik zal dus stenen (in de lengte) dunner moeten maken... Slijptol is dan de beste optie?
Veel zin om te beginnen... :)
 

Hharbers

  • #6
Waarom vraag je jaan ons of muur dragend moet zijn ivm zonnepanelen?

Ik neem aan dat je met je dakkapellen meneer hebt besproken dat hij rekening moet houden met toekomstige zonnepanelen? Hier is de constructie dan op aangepast
Of en hoe de muur dragend teruggeplaatst moet worden (of juist niet) heeft de dakapellenleverancier als het goed is ook aan je verteld.

Omdat balken haaks op kozijn liggen (en plafond al door leverancier is dichtgelegd) is verwacht ik niet dat muur dragende functie heeft voor dakkapel
Opmetselen tot net onder afgewerkt plafond. Resterende spleet dichtpurren en afsnijden. Boel stuken en aansluiting muur/plafond insnijden en flexibel afkitten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu