Aangetaste natuurstenen douchebak (basalt)

Martijntol

 • #1
Ik heb een probleem met mijn douchebak en ik hoop dat iemand op dit forum mij kan helpen.

Mijn vrouw heeft de glazen douchewand schoongemaakt met een anti kalk middel. Dit middel heeft mijn basalt douchebak aangetast. Er zitten nu meerdere ruwe plekken op het natuursteen. Ik wil deze plekken graag wegwerken dmv schuren/polijsten. Kan iemand mij op weg helpen? Hoe pak ik dit aan, werkwijze/gereedschap???

bvd,

Martijn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Ik ben bang dat het niet weg te schuren is.
  Het zuur van die rommel, is in de natuursteen getrokken, en kan best diep zitten.
  In die natuursteen, zit ook kalk, en die lost ook op.

  Je zou nog eens na kunnen vragen bij een natuursteen bedrijf.
   

  152jurgen

  • #3
  Hallo, meestal dringt dit helemaal NIET diep in, slechts een fractie van een millimeter, gewoon met de hand fijn opschuren is normaal voldoende.
  Ik begrijp niet waarom men steeds een drama maakt van dit soort vlekken/aantastingen. Ik heb héél veel natuursteen in mijn huis en ik maak me helemaal geen zorgen meer, gewoon even schuren (max 10 seconden werk) en indien nodig afwerken met de olie die je gebruikt hebt.

  Ik lees overal, en hier ook jammer genoeg, dat dit probleem onoverkomelijk is en dat je alles moet uitbreken.
  Nogal onbegrijpelijk. Oorspronkelijk zat je steen ook gewoon in een groot blok, dat men gezaagd of gekliefd heeft en dan gewoon opgeschuurd (en eventueel gepolijst, wat ook gewoon zeer fijn opschuren is). Bijgevolg kan je dit steeds opnieuw toepassen, de te verwijderen dikte beschadigde steen is meestal bijzonder dun. Het zuur kan meestal niet diep intrekken (want al gaandeweg werkt het zuur uit, het reageert "op" met de steen, tenzij je 5 liter zoutzuur erover uit giet, en zelfs dan nog, de weggereageerde laag gaat uiteindelijk een buffer vormen)
  Probeer het eventueel eerst eens op een een stukje dat over is of zelfs een stukje dat je gaat kopen, en er expres wat zuur op doet, als dit je kan gerust stellen.

  Groeten,
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu