Aangebroken lamelparket kun je dat nog leggen?

Kluskampioene

 • #1
Onze nieuwe eiken lamelparketvloer is net geleverd. Nu blijkt de verpakking van een deel van de paketten te zijn aangebroken. Is dit erg voor het leggen van de vloer? Of is de vloer na een weekje acclimatisering in de ruimte van het leggen nog goed? Ik vind het wel riskant misschien is er wel vocht in getrokken? Het gaat om een hele dunne lamelparketvloer van 10mm met een 2mm toplaagje. Het is dus niet echt superkwaliteit.

Kortom is het verstandig om een aangebroken, open lamelparketpak te leggen?

Ik twijfel om de hele zooi terug te sturen ook omdat 1 pak volledig is beschadigd langs de messing en groef en er planken zijn opgevuld met WIT vulmiddel in noesten. Dit laatste was ons niet verteld in de winkel en was ook niet zichtbaar op de demonstratievloer. Ik hoop op goed advies.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Voor het acclimatiseren MOET je de verpakking ook altijd openmaken, anders werkt het niet. Dan kan het product niet "wennen" aan het klimaat in de kamer.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Vaak mag de verpakking niet open gemaakt worden, het staat altijd op de verpakking hoe het moet.
   

  Tfro71

  • #4
  Als het niet voldoet aan je verwachting en er allerlei onverwachte zaken tussen zitten zou ik op zijn minst de leverancier aanspreken en op basis daarvan besluiten of je zaken terug stuurt. In ieder geval direct laten weten dat het geleverde niet conform verwachting is.
   

  Kluskampioene

  • #5
  In dit geval staat er niets op de verpakking geen enkele leginstructie helemaal niets. De verkoper bellen of het nog wel deugdelijk is lijkt me ook niet even verstandig. Ik heb na de levering trouwens al meteen gebeld dat er een aantal verpakkingen open waren etc.. Recht van reclame en non-conformiteit moet je altijd snel inroepen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu