Aangebouwde keuken verzakt. Kozijn staat scheef

Sander11

  • #1
Beste klussers,

Mijn huis is niet onderheid en de keuken is later aangebouwd. Deze keuken is in de loop der jaren verzakt. Gevolg is dat het huis recht staat en de keuken naar achteren is geheld (van het huis af dus).

Op zich heb ik niet zo'n probleem dat het iets scheef staat (kan er toch niets aan doen zonder veel bouwkundige maatregelen) maar de deurpost staat nu ook scheef. Doordat de deurpost scheef staat, hangt de deur er ook scheef in en daar erger ik mij wel aan.

Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen? Moet bijvoorbeeld de hele deurpost vervangen worden of is er een simpelere oplossing.

Alvast dank voor een reactie.
Indien gewenst, is een foto ook mogelijk hoor.

Met vriendelijke groet,

Sander
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Foto zou zeer hulpzaam zijn
 

Sander11

  • #3


 

StefanD

  • #4
Wat is precies jouw probleem? Hangt de deur scheef in de scharnieren, waardoor hij open of dicht valt, of is het probleem dat de deur klemt?
In dat laatste geval zou ik een stukje van de deur af schaven.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Als je in de bestaande opening in het metselwerk de deur recht wil maken, kan je scheve latten in het kozijn bevestigen. De deur wordt dan wel een stuk kleiner.

Anders moet de opening in het metselwerk groter gezaagd worden.

Hoeveel scheef is het? Kan je het met een waterpas opmeten? Op een foto vertekent het vaak.

Als het verzakken nog steeds door gaat, kan je de grond onder de aanbouw bv. laten injecteren. Je kan altijd eens vrijblijvend een offerte opvragen bij een bedrijf voor funderingsherstel.
 

Sander11

  • #6
Hallo IJkenhout,

dank voor je reactie. Ooit hebben ze hier het gronwaterpeil laten zakken en dat heeft de verzakking veroorzaakt. Ik verwacht geen verdere verzakkingen want het is al tig jaar geleden gebeurt. ik zal eens een waterpas er naast houden om te kijken. foto volgt.

Op zich wel een goed idee om een scheve lat in het kozijn te plaatsen. dan is het optisch in ieder geval weer recht ten opzichte van de deur :-).
 

Sander11

  • #7
Hallo,

Ik heb inmiddels een timmerman langs gehad. Hij heeft aan de scharnierzijde een lat erop gezet en de scharnieren opnieuw erop geschroefd. Door de lat op maat te maken kon hij de deur optisch weer recht in het kozijn krijgen. In het voor jaar schuren, plamuren en verven en hij kan er weer even tegen. In ieder geval tot ik hem ga vervangen voor een nieuwe deur (met gelijk dubbelglas).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu