Aanbrengen ornamenten aan plafond

Clausowitz

  • #1
Hoi,

Ik heb een met gipsplaten verlaagd plafond waarin ik ornamenten wil aanbrengen. Zowel lijsten langs de randen als van die ronde sierplaten om de lampen. Nu weet ik dat je die dingen kunt krijgen van gips, mdf of een soort piepschuim. weet iemand welke ik in mijn situatie het beste kan gebruiken?

p.s. het moet wel enigszins echt lijken.
 

Fiesiekus

  • #2
Ken alleen die piepschuim lijsten. Aanbrengen ging perfect en het resultaat = fraai. Maar dat zal voor gips en MDF misschien net zo gelden.
 

BeeTeeWee

  • #3
Jammer dat je het plafond hebt verlaagd. Ornamenten (en ook perk- en kooflijsten) komen natuurlijk toch het mooist uit tegen ouderwetsch hooge plafonds...

Over het algemeen vind ik die piepschuimen dingen wat goedkoper ogen. Zeker als het een oud huis is, zou ik alleen al voor m'n gevoel voor "echt" gaan, gips dus. De randen verlopen daarvan ook vaak wat grilliger dan bij die piepschuimen pandeksels.

Ze laten zich ondanks het hogere gewicht best makkelijk lijmen, met speciale gipslijm. Voor de zekerheid kun je er voorzichtig wat gaatjes in boren, ietsjes verzinkboren en dan met lange schroeven in het plafond vastzetten. Iets gipslijm over de schroeven en langs de randen, lijmresten afsponsen, ornament meeschilderen en klaar.
 

Henkvis

  • #4
:?: :?: :?: plafond ---> vloeren :?: :?: :?:
 

Pepjo

  • #5
Plafond-----> muren, wanden en plafonds. :wink:
 

Floris01

  • #6
:?: :?: gaan we over op gebarentaal of zijn er hier ook mensen die ornamenten op hun vloer en wand willen??? :?
 

Pepjo

  • #7
Niet zo gepikeerd.... :wink:

Henkvis gaf aan dat dit topic in de verkeerde rubriek stond (vloeren), ik antwoordde op dezelfde wijze dat ik het gecorrigeerd had.
 

Aheinkens

  • #8
Hoi Clausowitz,

Als het echt moet lijken, zou ik echt gips gebruiken :lol:
Vakmensen hebben bij mij net nieuwe ornamenten geplaatst, echt gips. Ik heb wel gezien dat dat heel precies gaat, zeker het zagen en afwerken van de randjes en overgangen tussen de verschillende delen. Dat afwerken/wegwerken deden ze ook met de gipslijm.

Piepschuimen ornamenten zijn trouwens niet eens zo goedkoop tov echt gips, plus mijn stucadoor waarschuwde mij voor kleurverschil op termijn tov het stucwerk. Daarnaast is de keuze in gips echt ontzettend groot.

De gipslijm waarmee je bijvoorbeeld ook van die lichte blokken lijmt om een snel een muurtje te bouwen werkt perfect om de ornamenten te plakken. Ik heb naderhand zelf twee rozetten geplaatst, na de kunst af te hebben gekeken :D . Het waren flinke rozetten (diam. 60cm) met een aardig gewicht, maar alleen lijm was voldoende.

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu