Aanbouw zetten aan het huis; welke werkzaamheden?

Wiseguy76

 • #1
OPMERKING VOORAF:

Omdat mijn vorige topic op slot is gezet omdat er gedacht werd dat ik op zoek was naar een opgave van kosten, plaats ik het nogmaals, echter is de tekst iets aangepast zodat hopelijk nu wél duidelijk is dat ik NIET op zoek ben naar een opgave van kosten, zoals Jan dacht, gezien zijn reactie in het gesloten topic.

Ik ben dus bezig om te bepalen wat de werkzaamheden zullen zijn voor het zetten van een aanbouw aan ons huis. Aan de hand daarvan kan ik zelf wel een begroting maken.

We hebben momenteel een terras van 6x4m achter ons huis liggen waar deze aanbouw van 6x3m moet komen te staan.

Achterzijde van het huis:De aanbouw zal worden voorzien van een glazen vouw/harmonica deur over de gehele breedte. Aan de zijkant komt er nog een loopdeur om bijvoorbeeld 's winters makkelijk naar buiten te kunnen zonder de vouwdeur open te moeten maken.

Ik heb een lijstje gemaakt van zaken waar ik rekening mee moet houden en ik wilde dat graag even tegen jullie aan houden om te zien of ik geen cruciale zaken over het hoofd zie.

Ik heb een vriend een 3D tekening laten maken van hoe ik het voor ogen heb:

Aangezien iedereen een uitbouw kan uitbesteden aan een aannemer en ik het een beetje jammer vind om niet ergens zelf aan mee te kunnen werken, wil ik kijken of ik zelf de "regie" over de uitbouw kan doen en wil dus zelf werklui in gaan huren om de klus te klaren daar waar nodig (timmerwerk, dakbedekking, metselwerk, etc.).

Voor zover ik het nu voor ogen heb, moet ik de volgende zaken regelen voor de uitbouw:

- Bouwtekening laten maken
- Omgevingsvergunning aanvragen
- Muren aan de beide zijkanten metselen (in spouw en isoleren)
- Houten draagconstructie voor het dak maken
- (Unidek) dakdelen voor platdaken er bovenop voor isolatie
- Bitumen dakbedekking laten leggen
- Hemelwaterafvoer aansluiten op bestaande hemelwaterafvoer van garagedak
- Loopdeur en vouwdeur in laten meten en laten plaatsen
- Bestaande gevelmuur laten verwijderen
- Stalen H-balk laten plaatsen en afwerken
- Vloerverwarming leggen/aansluiten en vloer in uitbouw leggen
- Electriciteit/verlichting aanleggen en plafond dichtzetten met gipsplaten
- Stuckwerk in de aanbouw (en waar nodig herstellen in de huidige woonkamer)

Als ik nog iets vergeten ben in het bovenstaande lijstje, dan hoor ik het graag.

Verder ga ik er nu even van uit dat ik een dubbele stenen muur zal laten zetten in spouw. Maar is het eventueel ook een idee om de buitenmuur gewoon in enkel-steens op te trekken en dan de binnenmuur in houtskeletbouw te zetten met isolatie? Zou dat iets uitmaken wat betreft de kosten/isolatie/constructie?

Ik hoor graag hoe jullie er tegen aan kijken....

Om te voorkomen dat dit topic ook wordt gesloten: Ik ben zeer zeker NIET op zoek naar een kostenopgave of prijzen o.i.d. Ik wil alleen weten of ik bepaalde werkzaamheden over het hoofd heb gezien. De kosten berekenen kan ik daarna zelf wel d.m.v. opvragen van offertes en uitzoeken wat materiaal etc. kost. Dus puur een aanvulling (indien van toepassing) op mijn lijstje van werkzaamheden aub.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als ik het goed begrijp wil je zelf aannemer 'spelen' en daarmee een boel geld besparen. Dat is je goed recht natuurlijk. Teneinde (gratis) te weten te komen wat een aannemer daarbij allemaal moet doen en wat daarbij komt kijken c.q. welke volgorde aangehouden moet worden, wil je de forumleden hier inschakelen.

  Ik denk toch echt dat dit forum er niet voor bedoeld is om te bepalen hoe iemand derden moet aansturen en hoe hij zo'n flink project zelf zou moeten aanpakken.

  Dit is werk voor een aannemer of een andere routinier op bouwgebied en naar mijn mening geen geldig onderwerp voor 'ons' klusforum.
   

  Wiseguy76

  • #3
  Ik dacht dat een forum als dit er juist voor was om bepaalde dingen met anderen te overleggen. Dat is precies wat ik vraag.

  Ik vraag niet om (gratis) te weten te komen wat een aannemer allemaal moet doen.... Zoals je wellicht kan lezen heb ik al serieus nagedacht over wat er allemaal bij komt kijken... ik wil het alleen nog even tegen de leden van dit forum aan houden om te zien of ik niks cruciaals vergeten ben.

  Als jij dat ziet als een verkorte gratis cursus tot aannemer, dan spijt me dat zeer maar dan moet ik je toch echt teleurstellen.

  In mijn familie zijn er meerdere mensen die werkzaam zijn in de bouw die ook mee gaan helpen met het zetten van de uitbouw. Bij de werkzaamheden waar niemand van ons in thuis is, zullen we die expertise inhuren.

  Een aannemer inschakelen kan iedereen, maar ik ben gelukkig gezegend met een gezond stel hersens, een goed paar rechterhanden en ik vind het leuker om zelf mijn handen uit de mouwen te steken dan dat ik af en toe op de bouw kom kijken hoe ver de verbouwing gevorderd is. Daar krijg ik veel minder genoegdoening van dan dat ik zelf heb mee geholpen om iets dergelijks te realiseren.

  Dus als je iets zinnigs te zeggen hebt op mijn vraag of ik nog cruciale werkzaamheden over het hoofd heb gezien, dan hoor ik het heel erg graag :wink:. Dat zorgt ervoor dat ik uiteindelijk een goede kostencalculatie kan opzetten. Alvast bedankt voor je medewerking :). En NEE.... nogmaals, ik vraag hier NIET om kosten..... Die vogel ik zelf wel uit, zoals ik eerder heb aangegeven.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik zou eens met de fundering beginnen voordat je gaat metselen en een begane grond vloer is ook wel handig.

  Bezint eer gij begint.

  Uiteraard moet je een aannemer betalen.
  maar die doet het wel in 1 keer goed en je loop ook niet zo veel risico als je de klus in 1 keer uitbesteed.

  Als je alles zelf regelt ben je ook overal zelf verantwoordelijk voor.
  Als er iets niet klopt in de bouw komt het altijd door iemand anders.
   

  Wiseguy76

  • #5
  Excuses, inderdaad moet er een fundering worden gestort. Daar ben ik alleen nog even niet vanuit gegaan, aangezien we ook bezig zijn met de mogelijkheid om een kelder onder de aanbouw te plaatsen. Deze zal dan dienen als fundering.

  Je hebt gelijk dat een aannemer het in 1x allemaal regelt, maar gezien het feit dat ik de initiële verbouwing van ons huis helemaal zelf heb geleid en we binnen 4 maanden het huis van boven tot onder compleet verbouwd hebben én ruimschoots binnen budget zijn gebleven, ben ik toch van plan om het zelf in eigen beheer te gaan doen.

  Wat me wel opvalt aan de antwoorden die je hier krijgt is dat je gelijk wordt weg gezet als dom en iemand die ondoordacht te werk gaat. Het lijkt me duidelijk dat niet iedereen een perfecte bouwvakker is die precies weet hoe alles werkt. Ik had het idee dat dit forum juist voor de klusser was en niet zozeer alleen maar voor de (semi)professional.

  Als het niet de bedoeling is om iemand op die manier weg te zetten met een reactie, dan mijn excuses, maar het komt helaas wel op die manier over.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Bij zo een aanbouw, heb je zelf toch wel enige kennis van bouwzaken en normen nodig.
  Want ik kom elke dag dingen tegen, die door de mensen zelf of door de vorige eigenaar uitgevoerd zijn, waar de tranen van in je ogen springen.
  Want sommige denken dat als ze een tafeltje van steigerplanken in elkaar kunnen knutselen, dat ze ook een heel huis kunnen verbouwen.

  Ook omdat je de werkzaamheden niet zelf uit gaat voeren, en derden in gaat huren, is dat niet de bedoeling van het forum.
  Dit lijkt me een vraag om beslagen ten ijs te komen, bij de mensen die de klus uit gaan voeren.
  De mensen in je kennissen of familie kring, die in de bouw werken, zullen toch ook wel weten hoe ze hun werk moeten doen.

  Daar gaan wij als forumleden niet tussen zitten.
   

  Wiseguy76

  • #7
  Dit is toch echt met recht en afstand het slechtste forum wat ik ooit bezocht heb. Sluit dit topic maar want op deze manier wíl ik niet eens verder discussieren. Ik zoek mijn heil wel op een ander forum. De laagdunkendheid druipt gewoon van de antwoorden af, ik ben er nu al klaar mee...
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Ik wil alleen maar mijn persoonlijke bevindingen aangeven.
  Je kunt niet altijd op afstand advies geven zonder de omstandigheden ter plaatse te kennen.
  Denk hierbij alleen al aan de soort grond waar het huis op gebouwd is i.v.m. verzakkingen naderhand.
  Zeker niet bij een aanbouw achter je huis.

  En al helemaal niet, als er ook nog een kelder onder moet komen.
  Want dat is toch wel een specialistische klus die je niet zelf uit moet gaan voeren.
  Ik zou daar tenminste zelf ook niet aan beginnen.
  Dit ook i.v.m. lekkages in de kelder, door ondeskundig bouwen.
  Daarbij komen zeer veel dingen kijken, zoals ook de grondwaterstand en dergelijke.

  Maarja hopelijk krijg je bij een ander forum dan wel de antwoorden die je zelf graag wilt horen.
  En hopelijk zitten daar dan ook mensen die echt verstand hebben van dit soort zaken.
  Dan kun je straks hun de schuld geven, als de boel gaat verzakken, of de kelder omhoog komt drijven, door de hoge grondwaterstand.
  Onderschat dit dus niet.
  We willen hier graag mensen helpen met advies, maar dat moet wel verantwoord zijn, en volgens de geldige bouw verordering.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Ik vind dat het topic niets met huis, tuin en keuken klussen te maken heeft.
  Uit de forumregels: * Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op om met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.

  Jammer dat u pissig gaat doen tegen mensen die vrijwillig anderen proberen te helpen maar dat houdt niet in dat er compleete verbouwingen begeleid worden.

  Slotje dan maar.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu