6 buitenlampen aansluiten op wcd, maar werkt niet??

Wes86

  • #1
Hallo allen, maar even een account aangemaakt hier omdat ik er echt niet meer uitkom, en al heel internet afgespeurd heb!!

ik wil dus via de wcd in mijn schuur, 6 buitenlampen aansluiten welke vastzitten aan mijn schutting, ik heb ze allen doorgelust dmv lasklemmen in een lasdoos, maar nu eenmaal de stekker erin gedaan en niets brand.
alles nagelopen, en zit goed blauw/blauw bruin/bruin aarde/aarde.

dus even voor alle duidelijkheid, ik ben begonnen bij de 1e paal, buitenkabel op de lamp, van de lamp in de lasdoos aangesloten op lasklem, op deze lasdoos naar de volgende gegaan toto de laatste.

allen alvast hartstikke bedankt voor jullie antwoorden.
 

Wes86

  • #2
Ik zal zsm even een fotootje uploaden
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
En op de wcd in je schuur staat wel spanning?

Groeten b
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Even met een multimeter eea nameten. Verder hoort de grondkabel op een schakelaar te worden gemonteerd, niet op een stekker :idea:
 

Wes86

  • #5
Er staat zeker spanning op de wcd, andere apparaten doen het gewoon, in de grondkabel zit geen schakeldraad, alleen blauw/bruin/aarde. het zou toch moeten kunnen dat je bij de laatste lamp, degene die het dichts bij de wcd zit hier een stekker aan maakt ipv schakelaar?

het gaat trouwens om een kmvk kabel van 2.5mm2 dik
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Als ik vragen mag, hoe makkelijk vond je het om aan een stugge dikke kabel een stekker te monteren en ook de trekontlasting nog goed vast te zetten?
 

Wes86

  • #7
Mwa ging opzich wel hoor, niet echt veel last van gehad, deze kabel werd mij aangesmeerd door de plaatselijke dhz winkel.

hoezo???
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
De kabel is prima, maar niet voor aan een stekker. Even een vaste aansluiting maken. Maar dat is niet de oorzaak van je probleem.

Toevallig geen sensorlampen erin gedaan? (licht/donker)

Meet anders eens in de eerste doos of je fase hebt. Dan de stekker omdraaien en de andere ader meten. Denk toch dat er een draad los ligt ergens...
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #9
Met de kabel is op zich niks mis, mits niet ingegraven. Het is alleen niet geschikt om er deugdelijk een stekker aan te zetten. Vandaar de tip een schakelaar toe te passen.
 

Wes86

  • #10
Nee deze kabel ligt niet ingegraven, heb alle lasdozen opengemaakt, en alle draden zitten goed in de lasklemmen, ook heb ik de armaturen losgemaakt ook deze zaten alle goed vast en goed aangesloten, nu dan dus de volgende vraag, hoe maak ik een schakelaar bij de wcd? dit is namelijk een dubbele met van die klepjes erop die je open moet doen om er een stekker in te doen, en in die kmvk kabel zit geen schakeldraad.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #11
Wat ik zelf thuis heb gedaan is een van die wcd's vervangen door een schakelaar van dezelfde serie, dat past netjes. De kabel voer je door de daarvoor bestemde kabeldoorvoeren naar binnen. Bruin gebruik je als schakeldraad, welke je even met zwarte tape kunt markeren. Verder toch even op zoek met een multimeter vanaf waar je geen spanning meer meet.
 

Wes86

  • #12
Phoe dezelfde serie gaat niet meer lukken denk ik, schuur staat al 25 jaar, en zo zien de wcd's er ook uit, maar zoals gezegd zal ik morgen even foto plaatsen.
En welke multimeter moet ik halen? Tot hoeveel volt? Ik heb even op marktplaats gekeken en er staan er veel op
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #13
Tot 230 volt, dat moet je meten hè.
Maar met een duspol kan je ook al heel veel te weten komen, misschien is die goedkoper, want een multi meter gebruik je nu niet dagelijks thuis.
Groeten b
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #14
Als je geen passende schakelaar kunt vinden, kun je de dubbele wcd ook in zijn geheel door een wcd/schakelaar combi vervangen. Alle aders goed afgestript en volgens voorschrift in de lasklemmen geplaatst?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #15
Wil je eens een foto maken van de stekker (open) en van de eerste doos? Volgens mij zit er iets heel simpels verkeerd...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu