2x deur verplaatsen

Brikos

  • #1
Hoi!,

ik ben nieuw hier op dit forum. Heb al even gezocht maar kon geen antwoord vinden dat aansloot bij mijn vraag, daarom nieuw topicje.

Van mijn woning (1965) wil ik een deur 40cm naar rechts verplaatsen. Deze bevindt zich in een half steens kalkzand binnenmuur waar de hollebaksteen verdiepingsvloer (wapenrichting) op rust. Hier is een strekje in gemetseld:


Om de deur te verplaatsen heb ik geen zin een nieuwe strek te metselen, zit eerder te denken om er een betonlatei in te plaatsen. Iemand idee wat voor type, oplegging, en of dit uberhoupt handig is en waar op te letten?


Tweede vraag gaat over een te verbreden opening in de spouwmuur (aan andere kant zit aangebouwde garage). Wapening van hollebaksteen verdiepingsvloer steunt hier overigens niet op. Van onderstaande afbeelding moet de opening 10cm breder worden aan de linkerkant (tot het rode streepje). Hierdoor wordt de oplegging van de betonnen latei kleiner. Vraag: wat is hierbij wijsheid?, het liefst laat ik hem zitten en pas alleen de oplegging aan.




Hoop dat mijn 2 vragen duidelijk zijn, anders licht ik e.e.a. uiteraard graag verder toe.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Eerste check is of beide deuren in een draagmuur zitten. Als dat zo is: vergunning aanvragen en constructeur inschakelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu