2 thermostaten voor houtkachel en kinderkamer

Rob van wijk

  • #1
In de woonkamer staat de houtkachel en hangt ook de thermostaat van de cv ketel. Nu wordt de kinderkamer boven niet verwarmd. Bestaan er mogelijkheden met bv 2 thermostaten: één in de woonkamer die buiten gebruik is door de houtkachel, en een 2de in de babykamer die signaal geeft los van de eerste in de woonkamer?
De thermostaat verplaatsen naar de babykamer is geen optie, want dan kan ik de cv niet sturen vanuit de woonkamer als ik de houtkachel eens niet gebruik. Verplaatsen naar de gang of keuken vind ik ook minder, dan stook ik een ruimte waar ik niet ben alleen maar om de cv in werking te laten treden ten behoeve van de babykamer.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is mogelijk,maar dan moet u thermostaat kranen nemen in de woonkamer.(of dicht draaien)

Let wel er moet voldoende circulatie zijn,anders heeft u kans dat u ketel op storing gaat.

Ook ligt het eraan wat voor type thermostaat/ketel u heeft.
 

Henkie_j

  • #3
Ligt aan het type ketel
je kan geen 2 modulerend thermostaten aan sluiten op een ketel
wel 2 aan uit thermostaten
 

Niels

  • #4
Ik weet niet of het te rigoreus is, maar er is geloof ik sinds kort een combi ketel die twee afzonderlijke leidingnetten bedient, en dus ook aangestuurd wordt door twee afzonderlijke thermostaten. Ik heb mij er verder niet in verdiept maar kwam 'm onlangs tegen.

Ik stuur je een PB met wat informatie.
 

Rob van wijk

  • #5
Ik gebruik nu een eenvoudige aan/uit nefit thermostaat in de woonkamer, en wil een klokthermostaat honeywell moduline 4 installeren in de babykamer. Verder zal ik de kranen in de woonkamer dichtdraaien, in de babykamer komt een gewone kraan en in de rest van de woning zitten reeds thermostaatkranen. Mag ik dan de modulerende thermostaat parallel op de bedrading van de aan/uit thermostaat installeren? De ketel is een nefit ecomline excellent.
 

Proost

  • #6
Nee je kan geen aan/uit en modulerende thermostaat parallel zetten. Wel 2 Aan/uit thermostaten.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #7
En dan ook nog aalleen 2 aa/uit thermostaten die gevoed worden door batteryen....
De ketel levert te weinig spanning om 2 thermostaten te voorzien van spanning, waardoor je het effect KAN krijgen van wegvallen van display of slecht schakel en regelbaar
 

Rob van wijk

  • #8
De ketel is een nefit ecomline excellent. Volgens mij kan ik dan de chronotherm 4(aan/uit thermostaat) op kroonsteen 1 en 2 zetten en de nefit moduline (modulerend) op # 3 en 4, of niet?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #9
Ik heb geen idee of dat zal werken, heb dat nog nooit uitgeprobeerd of gezien bij iemand.

U kan het proberen of het werkt, maar zal nog even de antwoorden afwachten van andere beantwoorders, voordat er misschien een print wordt opgeblazen ofzo.

suc7
 

Proost

  • #10
Rob van wijk schreef:
De ketel is een nefit ecomline excellent. Volgens mij kan ik dan de chronotherm 4(aan/uit thermostaat) op kroonsteen 1 en 2 zetten en de nefit moduline (modulerend) op # 3 en 4, of niet?
Nee, het is het een of het ander.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu