2 rechtsdraaidende opdekdeuren in 90 graden hoek

Ilya

  • #1
Momenteel hebben wij 2 rechtsdraaiende opdekdeuren in een 90 graden hoek staan. Het gaat om de deur van de wc en de deur van de entree. Dit levert problemen op. Als de entreedeur open staat en je komt uit de wc, dan knalt de wc deur tegen de entreedeur. Andersom geldt hetzelfde, staat de wc deur nog een beetje open, dan kun je deze flink raken met de entreedeur. Dit levert schade op aan de deuren, want de deurkruk raakt het vlakke deel. Hieronder een afbeelding:



De vraag is of het verstandig is om de entreedeur te veranderen van rechtsdraaidend (opdek) naar linksdraaiend. In dat geval lopen beide deuren samen met elkaar vanuit 1 punt. De klappen zullen minder zijn. Nog steeds heb je het probleem dat de deuren elkaar kunnen raken. Daarbij raken de deurklinken elkaar nu, en daardoor kan de entreedeur mogelijk minder ver open.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Andere opties:
- deurdrangers
- deur hal de hal in laten draaien
 

Ilya

  • #3
Optie 1 ga ik idd overwegen...het los alleen niet helemaal op dat de deuren tegen elkaar kunnen slaan (maar mijn eigen oplossing lost dat eigenlijk ook niet echt op).

Optie 2 lijkt niet mogelijk; dan komen de voordeur en de entreedeur tegen elkaar aan...verder haal ik liever niet het hele kozijn eruit (het is opdek)...
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Je zou ook een van de deuren kunnen veranderen naar een schuifdeur.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Raar dat ze het ooit zo hebben kunnen maken.
Ik zou het kozijn veranderen of vervangen, en de deur de hal in laten draaien met een links draaiende deur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu