18 mm CV leiding naar 15 mm verloop

Tigrasas

  • #1
Wij zijn de begane grond grondig aan het verbouwen en een deel daarvan is het aanleggen van vloerverwarming als hoofdverwarming. Er moeten dus twee radiatoren worden afgekoppeld, maar deze hebben een aanvoerleiding van 18mm (!!) en een afvoer van 15mm
Om e.e.a. nu goed te kunnen veranderen (zodat we boven wel gewoon onze radiatoren kunnen blijven gebruiken) hebben we een verloop van 18 naar 15 nodig, maar er is niets meer van 18 te krijgen

iemand suggesties misschien want we zien het niet zitten om alle leidingen te gaan vervangen.
 

Fiesiekus

  • #2
Die 18 mm zal wel 3/8"zijn. Er zijn toch wel verlopen van die maat naar 15 mm? Evt. draad snijden (makkelijk is anders) en met schroefbus 3/8"-15 mm werken.
 

Xr8

  • #4
Is die 18mm staal of kunststofbuis? Als het 3/8 is zoals Fiesiekus oppert dan is het mogelijk er draad op te snijden en er doppen op te draaien om de boel af te sluiten.

18mm is nl ook verkrijgbaar in kunststof, de oplossing is dan even iets anders maar wel te realiseren, geef even aan waar het om gaat.

Succes.
 

Tigrasas

  • #5
Nee het is 18mm metaal dus geen kunststof
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
Knelkoppeling gebruiken met kunststof ringen is een mogelijkheid.
 

Xr8

  • #7
Dan zal het 3/8 zijn, de ringen/ koppelingen door Fiesiekus aangegeven is een optie. Echter draad erop snijden en afdoppen vind ik een betere oplossing. De koppelingen willen nogal eens gaan lekken.

Een grote ingreep hoeft het draadsnijden niet te zijn, als het water eruit is , en je kunt met het snij ijzer of snijmachine er goed bij dan is het niet veel werk.

Succes.
 

H@ns

  • #8
Er bestaat toch gewoon een puntstuk 3/8 knel x 15 in anbo?

Afbeelding offline
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #9
Er zijn meerdere merken die het hebben niet alleen Anbo :wink:
 

Tigrasas

  • #10
Inmiddels hebben we ontdekt dat dit soort stalen leiding destijds heel even alleen in onze wijk is gebruikt.
Is niets meer voor te krijgen, hebben nu via via verloop van 18 naar 22, dan van 22 naar 15 besteld......zit toch ergens achter dus dat zie je niet
Draad snijden was geen ruimte voor, dus we hopen dat we het zo kunnen oplossen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu