1" zuigslang doorvoeren door 110mm PVC buis

Harald74

  • #1
Tegenover mijn bevindt zich vaarwater. Ik wil graag water oppompen uit dit water om de tuin te besproeien. Helaas bevindt zich tussen mijn huis en het water een weg.

Ik zou graag de noodzakelijke zuigslang aanleggen door de aanwezige regenwaterafvoer voeren die nu al tussen huis en water ligt. Dit is ter -plaatste niet ongebruikelijk. De totale lenge van de buis is tussen de 15 en 20m.

Inmiddels heb ik twee methoden geprobeerd:

1. Zuigslang door de buis duwen. Dit lukt tot een meter of 15 maar dan wordt het steeds lastiger. Om de zaak soepel te laten bewegen heb ik middels een tuinslang water door de buis laten stromen.

2. Trekveer>20m door de buis duwen. Helaas slaat de trekveer ergens dubbel door de grote diameter van de buis en kom ik niet aan het uiteinde.

Iemand nog goede suggesties? Alvast dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Knoop een tennisbal aan een metseldraad, stop de tennisbal in de regenwaterafvoer en gooi er voldoende water achteraan.
Als de bal er aan de andere kant uit komt er een een stuk stevig touw aan vastknopen en de metseldraad terugtrekken.
Met het stevige touw kunt u de zuigslang door de afvoerpijp trekken.

Denk er aan dat met hevige regenval het riool te klein kan worden, het is beter, ook i.v.m. verstopping buiten de zomerperiode de zuigslang terug te trekken, als u aan het eind een stuk touw knoopt kunt u dat in de regenwaterafvoer laten liggen en in het voorjaar de zuigslang er weer door trekken.
 

Harald74

  • #3
Jan, bedankt! Dat was de gouden tip waar ik naar op zoek was. Na twee avonden "gehannes" was het nu in een uurtje gepiept.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
19
4
5
18

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu