1 thermometer genoeg voor vloerverwarming?

Esj

 • #1
Wij krijgen vloer verwarming in ons nieuwe huis met thermometer in de woonkamer. Is het de moeite waard om losse digitale thermometers per vertrek/verdieping aan te schaffen of is dit allleen comfort en kan eea net zo goed handmatig bij de verdeler worden ingesteld? We willen zo energie efficiënt mogelijk leven. Het is ons echter nietduidelijk of die losse thermometers daar wel of niet aan kunnen bijdragen. Alvast bedankt voor uw advies
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Elke ruimte apart is efficienter, met 1 thermostaat worden alle ruimtes verwarmt, ook als dat niet nodig is.
  Bij aparte thermostaten worden alleen de ruimtes verwarmt die daar om vragen.
   

  Esj

  • #3
  De verkoopbemiddelaar gaf aan dat je hetzelfde kunt bereiken als je handmatig de kleppen bediend (per vertrek) bij de verdeler. Ontkomt dat elkaar niet en of verdienen de kosten van installatie van inregeling (digitale thermometers) zichzelf toch terug gezien nauwkeuriger?
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dat houdt dus in, als je het te warm krijgt in een slaapkamer, moet je naar de verdeler toe en de kraan dicht zetten. Uurtje later heb je het weer koud, loopt weer naar de verdeler toe, en draait de kraan weer open. Uurtje later........

  Je houdt er een zeer "vervelend" sportief leven aan over. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand dit adviseerd, en dat iemand het leuk vind om continu heen en weer te moeten lopen.

  Of je moet veel kinderen hebben, stuur je die gewoon steeds heen en weer. Vinden ze vast ooi leuk.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #5
  Eerst evenn een opmerking: een thermometer is echt iets anders dan een thermostaat....met een thermometer meet u temperatuur (meer niet), met een thermostaat kunt u de gewenste temperatuur instellen en deze regelt uw cv-ketel.
  Natuurlijk kun je met het openen of sluiten van de groepen op de verdeler wel de gewenste temperatuur per ruimte regelen, maar dat doe je nooit handmatig. Beetje vreemd idee van uw "verkoopbemiddelaar" om het handmatig te doen...deze is echt niet op de hoogte van wat er te koop is.
  Een thermostaat in de verschillende ruimten levert ook niets op als de cv-ketel niet aan geschakeld wordt.
  De oplossing is een zogenaamde "naregeling" op de verdeler te laten plaatsen, waarbij er wel op gelet moet worden, dat er groepen in de vloer zo gelegd worden dat per ruimte ook werkelijk 1 of meerdere groepen worden in-of uitgeschakeld.
  De verdeler moet daarvoor ook wel geschikt zijn. Wanneer er geen thermostatische kranen op de verdeler zitten, valt er weinig te regelen.
  Als u ook een verdieping hebt, zou ik een etageregeling adviseren. Bij vloerverwarming beneden heeft men vaak last van koude bovenverdiepingen, als alles met 1 thermostaat wordt geschakeld.
  Googlet u maar eens op "etageregeling" of "zoneregeling" dan ziet u al snel bruikbare oplossingen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu