1 radiator in de bijkeuken? Weg of niet?

Raaf2000

 • #1
Beste leden,

Wij hebben een huis gekocht uit 1983. Over paar weken krijgen we vloerverwarming 6 groepen voor 50m2 in beton gefreesd.

De borige bewoners hebben de WC mmidden in de woonkamer (onder de trap) verplaats naar een aanbouwtje (klompenhok) van 2,5m x 1,8m. Deze is zonder kruipruimte op grond gestort. Niemand waagt zich eraan om vloer op te breken voordat het instort. Kortom dure verbetering. Gaan we niet doen. Vloer uit hakken ook niet.

Vraag;
Optie 1 is om de verwarmingsbuis van boven (die er nu al loopt) maar verplaatst moet worden, direct in te frezen in de muur en daarmee radiator te behouden

Zo ja, een aparte radiatorkraan installeren die dan zelf zijn warm behoefte kan vragen van de CV?
Gaat dit samen met de vloerverwarming? (Bovenverdieping hangen de radiatoren nog)

- electrisch stoken?

20210907_092655.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Job_04

  Specialist Werktuigbouw
  • #2
  Als je dit alles uit moet halen om puur een wc van een paar vierkante meter te verwarmen, zou je dan niet makkelijker deze ruimte elektrisch kunnen gaan verwarmen?

  Dit kan onder andere met een infrarood paneel of een elektrische designradiator. Ook elektrische vloerverwarming is een optie.

  Afhankelijk van de isolatie en warmtelek vanuit het huis richting de wc is wellicht een infrarood paneel wat je alleen aanzet, met bijvoorbeeld een lichtknop, tijdens gebruik misschien wel voldoende.

  edit: Zie nu dat je dit zelf ook al als optie benoemt hebt.
   

  Raaf2000

  • #3
  Txs voor je reactie. Het is meer dan een WC. Het is inclusief een portaal/bijkeuken. Totaal 2,5m lang en 1,8m breed. Als we daar de deur dicht doen naar de woonkamer, en niet verwarmen, heb ik snachts laagje ijs in de WC pot gehad.......

  Je komt dus in portaal binnen, (is onze achter-om) en ik heb het idee dat het door het temparatuur verschil dus erg tocht naar de woonkamer.

  Liever heb ik dat het daar ook gewoon constant 20graden is. Ingang wordt veelvuldig gebruikt. Anderzijds zit er nog een deur voor de WC zelf in. Die laten we altijd op een kier voor de warmte daarin te krijgen.

  2 infrarood verwarmingen lijkt me niet heel energiezuinig. Ik ben er nog niet overtuigd

  Zie foto

  20210909_151945.jpg
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #4
  Een radiator knop met een home systeem kan prima werken als verder alle zaken als ketel en derlijke aanwezig zijn want ook voor de boven verdieping zal u ook wel iets bedacht hebben toch ? dan sluit dat daar prima bij aan.

  Vr Gr
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu