Steigerhout voor dakterras?

Liz

  • #1
Wat vinden jullie van steigerhout als vlonder voor een dakterras van 40m2?
Het is een stuk voordeliger dan hardhout en ik vind de uitstraling mooier, maar weet niet zo goed hoe het met de kwaliteit zit?

Bedankt voor het meedenken!
 

Fiesiekus

  • #2
Da's een punt, maar je kan het altijd nog behandelen.

Lastiger punt is, denk ik, de ruwheid en evt. splinters. Zou er niet aan moeten denken met blote voeten erover te schuifelen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Waardeloos :lol:


Neem dan verduurzaamde vuren terras delen.
die gaan een stuk langer mee
 

Pigion

  • #4
Als je lang an het terras wil genieten, kan je beter kijken naar geschikte tropische houtsoorten zoals Bankirai. Kijk eens goed rond bij de bouwmarkt, doch ook bij firma's die hout voor steigers en brugdekken verkopen. Goedkoop = duurkoop
Pigion
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je hebt tegenwoordig ook composiet hout. Zoek maar eens op 'composiet vlonderplanken'. Dit is rotvast (itt de andere alternatieven) en heeft de uitstraling van klassiek hout.
 

Michiel_H

  • #6
Composiet is inderdaad de oplossing voor een buitenvloer (zeker op een dak). Het is licht, sterk, wordt niet glad, verkleurt minimaal, geen splinters en ga maar door. Je hebt ook een variant met een klik-mes-en-groef. Hierdoor kijk je niet meer tussen de planken door en zie je dus niet meer je lelijke onderconstructie liggen. En hiervoor valt er ook geen water meer tussen de planken door (ideaal als je het afschot van je vlonders precies de andere kant op wilt hebben als je dak loopt. Dat in elkaar klikken is heel wat werk, maar het ziet er super uit. Ook geen goedkope variant, maar 1000 keer beter dan steigerhout. Steigerhout is hier absoluut niet voor geschikt, wel eens met blote voeten over een steiger gelopen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu