Golfplaten vervangen (tijdelijke duur)

Pionok

  • #1
Hallo allemaal

ik heb op mijn oude schuurtje (voor bijna 100%) nog asbest golfplaten liggen.
Nu zie ik dat er op verschillende plekken scheurvorming in de platen ontstaan is en hierdoor lekt het dak.

De gehele schuur is aan vervanging toe, maar dat is momenteel niet de eerste prioriteit. ik heb nog een boel andere klussen die eerst af moeten, maar de scheuren (van nu nog zo'n 8cm lengte 3X) zinnen me niet en ik wil dan ook eigenlijk de platen er zo snel mogelijk vanaf halen voordat deze verder gaan scheuren en evt uit zichzelf breken.

tot dat ik een nieuwe schuur ga bouwen (of laten bouwen) wil ik er tijdelijk (1 a 2 jaar) andere golfplaten op leggen zodat dit mij de tijd geeft in een later stadium de gehele schuur aan te pakken.
De maximale overspanning is 330cm met in het midden op 160cm een middenbalk.

Welke golfplaten kan ik hier nu het beste voor gebruiken? Ik zie dat de bouwmarkten gamma, praxis hornbach etc allemaal golfplaten verkopen, maar zijn deze niet te dun? gaan ze dan niet doorbuigen?

ik hoor graag of iemand hier meer over kan vertellen? eventuele andere ideeen zijn ook welkom, maar de huidige platen wil ik er zowieso vanaf hebben.

alvast dank.
mvg. rene
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan er asbestvrije golfplaten opleggen. Bij een ander soort bedekking (bitumen golfplaten of dakpanplaten) is er meer ondersteuning nodig.

Denk je aan de sloopmelding :idea:
 

Pionok

  • #3
Ja dat begreep ik idd ook.

Ga zo maar eens melding maken. Hoop alleen niet dat ik verplicht wordt t te laten doen.

Gr. Rene
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Dakpanplaten kan ook en meestal minder zwaar om te verwerken. Afhankelijk van de afmetingen van je dak vaak ook in lengtes te koop dat je van boven tot onder met 1 lengte toe kunt.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu