Open of gesloten CV ketel

Frederique111

  • #1
Onze huidige Vaillant CV ketel nadert z’n einde, dus wij zullen hem moeten gaan vervangen. Wij hebben begrepen dat een ‘open’ CV Combiketel zoals die wij nu hebben niet meer van deze tijd is en dat er nu meestal een ‘gesloten’ HR ketel wordt geplaatst.

Wij hebben hiertoe besloten, maar de situatie in ons huis maakt dit volgens onze loodgieter lastig en prijzig. Wij wonen nl in Amsterdam op de begane grond en 1 hoog, en de cv ketel is geplaatst in het washok op de 1e verdieping. Het rookkanaal gaat nu vanuit het ‘washok’ via 2 buizen via de schoorsteen naar buiten, maar voor een HR ketel zouden er veel aanpassingen in de schoorsteen (via 2 en 3 hoog naar buiten) nodig zijn.
Het plaatsen van de afvoer via de kamer aan de voorkant van het huis (ca 4-5 meter naar buiten) zou niet mogen/mogelijk zijn.

Onze loodgieter adviseert in verband met het bestaande rookgaskanaal een zelfde type C.V.-Combiketel met ingebouwde warmwatervoorziening (een zg. open ketel.) Geadviseerde ketel is van het fabrikaat Vaillant type VCW254/4.

Wij hebben het gevoel dat we gaan investeren in iets ouds en willen graag checken of er geen andere opties zijn om toch een gesloten CV ketel te plaatsen.
Heeft iemand suggesties?
Alvast dank voor de reacties!
 

Bernhard

  • #2
Dat kan allen door een installateur die ter plaatste de situatie heeft opgenomen. Kijk bij ****** fabrikant van rookgasafvoeren in renovatie projecten.mvgr Bernhard


Bedrijfsnaam verwijderd, mod.
 

Xr8

  • #3
Genoemde ketel is een moderne vr ketel, zeker geen achterhaalde techniek. Soms kun je niet anders. Als u toch een hr wilt dan zullen daar zoals vermeld grote kosten aan vast zitten ten aanzien van de rookgasafvoer.
Kan dit op afstand niet bekijken maar denk dat het advies helemaal niet verkeerd is.

Om dit soort kosten terug te verdienen met je gasverbruik kan wel eens tegenvallen.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu