Inloopdouche zelf maken op begane grond

Elvis Presley

  • #1
Ik wil als leek zelf een inloopdouche maken in mijn bestaande doucheruimte.
Ik wil de douchebak eruit slopen en daarna wil ik op dezelfde hoogte als de badkamervloer de douche maken, en de hele badkamervloer opnieuw betegelen (ook de muren en het plafond ga ik vernieuwen).

Ik heb uitleg gekregen bij een doe het zelf zaak, deze man vertelde me dat ik gewoon over de oude tegels kon tegelen zonder kimband of wat dan ook, hij zei omdat ik de oude tegels liet liggen het niet gaat lekken als ik daar de nieuwe tegels overheen leg met waterdicht voegmateriaal.

Mijn doucheruimte is op de begane grond, en onder de douche is niks (daar gaat het dus waarschijnlijk de grond in bij een lekkage?

Ik wil het bestaande waterafvoerputje eigenlijk gebruiken, alleen zit ik dan met het probleem dat ik dan de sifon niet meer kan schoonmaken bij een verstopping, omdat er geen plaats meer is voor in de inloopdouche een sifon te plaatsen...of heb ik het mis hier?

Heeft de man van de doe het zelf zaak gelijk of zit hij fout?

Ik heb veel gelezen hier en op andere plaatsen, maar alle uitleg is bijna allemaal over een badkamer die op een verdieping geplaatst wordt, (dus boven de woonkamer)
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Wat voor doucheput zit er nu dan? De meeste doucheputten hebben een ingebouwde sifon. Daar kun je gewoon bij door het deskel te openen. Zorg dus dat je een dergelijk model hebt/krijgt.
 

Elvis Presley

  • #3
Sorry dat ik nu pas reageer.
Ik heb het verkeerd gezegd, het oude afvoerputje gooi ik weg, ik bedoelde dat ik de oude afvoerleiding ga gebruiken maar dat ik het nieuwe putje (of goot) in de inloopdouche dan op precies dezelfde plaats wil maken zonder dat ik alles moet omleggen.
Er zit nu gewoon een soort plat sifon onder de douchebak.

Ook ben ik vergeten te vertellen dat ik wel de oude wandtegels eraf haal omdat volgens mij hier en daar vocht erachter zit, ik wil dan opnieuw de muur een beetje vlak stucadoren en daar de nieuwe tegels op plakken.

Maar zoals ik hier lees mag ik dit geloof ik niet met roodband doen of wel?

En is het ook niet beter om de wand voor het betegelen met een waterafstotend middel voor te behandelen?

En heeft die persoon gelijk dat ik gewoon op de vloer tegel op tegel kan lijmen zonder kimband of iets anders?

Ik reageer nu pas omdat ik eigenlijk bang ben om er aan te beginnen, de nieuwe wanden betegelen en het plafond vernieuwen vind ik geen probleem..alleen die vloer daar kijk ik tegen op omdat ik bang ben dat ik iets met de afvoer van het water verkeerd ga doen, en dan bedoel eigenlijk zoiets als moet ik het afvoer putje (of goot) ondersteunen en moet ik veel beton weghalen in de vloer om een nieuwe afvoerputje (goot) in de grond te maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu