Hoe een TV in schouw (gipsblokken) inbouwen?

Michielvzz

  • #1
Beste klussers, ik ben een verbouwing aan het voorbereiden. Ik wil een nieuwe tv aanschaffen en deze als het mogelijk is inbouwen in de schouw. De schouw is opgetrokken uit gipsblokken.

De schouw is nep en helemaal hol. Ik kan dus ventilatieroosters maken. De ventilatieroosters van de tv moeten alleen wel vrij zijn. Ik heb geen idee hoe de je tv in de schouw zou kunnen bevestigen. Het liefst op een manier dat je de tv er uit kan halen om nieuwe apparaten aan te sluiten.

Weet iemand hoe je dit zou kunnen doen?

 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Met een speciale muurbeugel en een nis in de schouw moet het lukken. Eén deel van die beugel schoef je op de muur, het ander deel op het scherm. Het scherm kun je er dan zo in 'klikken'.
 

Michielvzz

  • #3
Volgens mij is dat niet mogelijk. Ik zie een aantal obstakels. De muurbeugel moet precies zo ver rijken dat de voorkant van de tv exact gelijk hangt met de voorkant van de schouw. Dat is lastig maar misschien wel te doen. Daarnaast moet je voor zover ik weet de beugels aandraaien als de tv in de beugel zit. Dat kan niet omdat je niet meer bij de beugel kan als de tv hangt. Het grootste obstakel; als er inderdaad kliksystemen bestaan dan kan je de tv niet meer losmaken omdat je er niet bij kan.
 

Luka

  • #4
Kan je niet gewoon een bodemplaat in je schouw maken en hem neerzetten?
 

Michielvzz

  • #5
Heb ik ook over nagedacht maar de voet van de tv steekt uit dus dat kan niet. Ik heb zelf wel intussen een andere oplossing bedacht. Ik ben benieuwd wat jullie daar van vinden.

Je maakt een gat ter grootte van de tv in de schouw. Aan de binnenkant monteer ik twee latjes waar de tv tegenaan leunt. Op deze manier kan de tv niet naar achter vallen en zijn de luchtroosters vrij. Om ervoor te zorgen dat de tv niet naar voren kan vallen wil ik twee chromen strips met een schuif of kliksysteem aan de voorkant maken. Op het moment dat ik de tv plaats zet ik hem vast door de strips op de schouw te schuiven. Wil ik de tv verwijderen dan schuif ik de strips er weer af. Ik weet alleen niet of zo'n soort systeem bestaat. Weten jullie dat?

 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Bij de beugels die ik ken hoef je naderhand niets aan te draaien. Eén deel op het scherm, één deel op de muur, daarna haken ze als het ware in elkaar. 'klikken' wat misschien niet het juiste woord. Deze hebben natuurlijk wel een bepaalde minimale inbouwdiepte.
 

Ruudvee

  • #7
Bij dat systeem moet je de tv er als het ware van bovenaf inhaken en laten zakken en die ruimte is er niet als het mooi moet worden.
 

MHG

  • #8
Er zijn ook wandbeugels die recht naar voren kunnen uitvouwen. Dat zou misschien een optie voor je zijn. Dingen zijn wel niet echt goedkoop.



Als je deze op de achterwand van de schouw monteerd, en je trekt hem volledig uit, kun je de TV gewoon eraan hangen en hem dan de gewenste diepte weer induwen, lijkt me.


Foto's plaatsen s.v.p. via klusidee, mod.
 

Droid

  • #9
Ruudvee schreef:
Bij dat systeem moet je de tv er als het ware van bovenaf inhaken en laten zakken en die ruimte is er niet als het mooi moet worden.
Maak de nis rondom 10cm groter... oogt mooier en dan kan het wel.

Precies gelijk maken lukt vaak niet... gelijk = ongelijk. Als het strak op elkaar zit en het verspringt iets dan zie je dat meteen, hou je bewust een kleine sprong, dan valt het niet op.
 

Michielvzz

  • #10
Maar wat denken jullie van mijn idee? Zie een paar berichten hierboven. Volgens mij kan je op die manier de tv er zeer strak in krijgen. Met die strips werk je de naden mooi weg en klem je de tv zodat deze niet naar voren kan vallen.
 

Michielvzz

  • #11
Ik heb er nog even over nagedacht en een schuifsysteem (als het al bestaat) is waarschijnlijk relatief hoog. Je ziet dus een latje uitsteken als je van de zijkant kijkt. Nog mooier is het om een dunne chrome plaat te gebruiken en deze vast te lijmen. Nadeel is wel dat deze niet zoals bij een schuifsysteem makkelijk los te krijgen is. Aan de andere kant is dat voor mij niet zo'n probleem. De komende jaren hoef ik geen nieuwe tv en de kabels zijn allemaal aangesloten.

Het zou helemaal mooi zijn als ik de plaat in de muur kan verzinken. Dan komt de tv iets dieper te liggen maar dat is niet erg. Is het mogelijk om mooi een plaatdikte van een gipsblok te frezen?
 

Droid

  • #12
Blok volledig eruit zagen en een latei plaatsen. Strak achter de blokken nog een muurtje lijmen, zie tekening hieronder:

 

Michielvzz

  • #13
Bedankt voor je suggestie. Is een latei echt nodig? Zouden die gipsblokken niet gewoon blijven zitten als je een stuk uitzaagt?
 

Droid

  • #14
Probeer het, zie je het snel genoeg...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu