Behanglijm door latex

Invisibleman

  • #1
Hallo,

Ik heb ergens gelezen, dat als je latex op de muur doet en daar vervolgens vliesbehang op gaat doen, dat je dor de latex behanglijm moet mengen. Hierdoor zou je later het behang er makkelijker af kunnen krijgen.

Nu is mijn vraag klopt dit? En als inderdaad dit helpt voor de toekomst, hoeveel poeder lijm moet ik dan door een 10 ltr latex mengen. 1 hele pak, halve pak, 1/4 pak of ...?? Of is het beter een andere vorm van lijm te nemen en dan ook weer hoeveel door 10 ltr latex mengen?

mvg
Hans
 

Tiho

  • #2
Als je gipsplaten gaat behangen zal dat helpen, maar voor een gewone muur heeft dat niet veel meerwaarde. En dan bedoel ik latex voor behang. Behanglijm door de latex vind ik persoonlijk een beetje vreemd zeker de aangehaalde hoeveelheid.
 

Invisibleman

  • #3
Hallo Tiho,

De reden waarom ik latex voor de behang wil doen, is dat het vliesbehang zal zijn en deze schijnt door. En ik een vlakke achtergrond wil hebben. Nu zijn alle muren nog kaal en geen stuc of iets dergelijks erop. En omdat het een nieuwbouw is, welke nog werkt, lijkt me het beter om nog geen stuc erop te gaan doen, welke waarschijnlijk toch gaat springen. En ook de kosten zijn op dit moment te hoog.Op een bepaald ogenblijk is het geld toch op en moet je kijken voor goedkopere oplossingen.

mvg
Hans
 

Tiho

  • #4
Met latex maak je geen muren vlak.
 

Invisibleman

  • #5
Hallo Tiho,

Ik denk dat ik een verkeerde omschrijving heb gebruik. Op dit moment, heb je oneffenheden in de kleuren op de muur. Gedeelte is grijs (zandkalksteen) dan weer stukken met gips of iets dergelijks. En ook de gipsmuren zijn deels roodachtig (gips eigen kleur)en dan ook weer witte delen ertussen.

Om nu een gelijke kleur in de achtergrond te hebben, wil ik deze eerst met latex doen, zodat je een egaal gekleurde muur hebt.

En daarom, omdat ik ergens had gelezen, als je door de latex behanglijm doet, je later de behang er makkelijker af zult krijgen. Dus daarom de vraag.

Excuus voor de verkeerde omschrijving.


Gr.
Hans
 

Tiho

  • #6
Geen probleem. Gebruik latex zoals je normaal zou gebruiken dan zonder lijm erdoor. Dat klinkt als experimenteren terwijl het niet nodig is.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #7
Gewoon Latex op de muur smeren heeft een voordeel dat het benak ger later beter af gaat. Dit klopt.
Maar doe er geen lijm door.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
Nee dat klopt niet. Ik kan u een stuk glasvlies behang van de muur af laten trekken waar muurverf onder zit waar u een dag mee bezig bent. Puur en alleen omdat ik de ondergrond goed voorbehandeld heb waardoor de muurverf uitstekend hecht en het glasvlies ook.

Als u glasvlies makkelijk van de muur kunt trekken heeft een een slechte ondergrond waarop veel stof, vuil of vet aanwezig is. Dat rolt het er inderdaad weer zo vanaf.

Deze meneer ziet een beetje op tegen de kosten dus kan hij beter voor afstripbaar vinyl kiezen. Dat kan er later zonder problemen af. Dekt eventuele krimp-en trakscheuren van de nieuwbouw wel minder af dan vlies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu