Bankenset (lounge) voor in de tuin

Blurg

  • #1
Hoi,

Ik was het weekend in een tuincentrum en we keken naar deze leuke bankensets voor in de tuin.
Nu wilden we voor we tot de koop overgaan eens weten hoe zo'n set er na verloop van tijd uitziet en wat praktisch is om schoon te maken.

Eigenlijk zijn alle sets gemaakt van vlechtwerk. het een is riet en het ander is weer plastic.
Een set zoals op het plaatje dient even als voorbeeld. De set komt bij een aantal bomen en struiken te staan in de tuin. We zetten het wel op een stuk stenen grond natuurlijk.

Ik kan mij voorstellen dat plastic er beter uitziet na verloop van tijd.
Kan ik dat met een hogedrukreiniger schoonspuiten?

In de winter zullen we de kussens natuurlijk binnen zetten maar de tuinset moet onder een plastic zeil, aangezien dat niet ook nog in het tuinhuis past.

Alvast dank voor het antwoord,
Jurgen

 

Blurg

  • #2
Niemand?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Nou onze echte rieten stoelen waren na 2 jaar half weggerot.
Hebben nu al 7 jaar aluminium stoelen, met kunst riet er op.
En die zien er nog als nieuw uit.

Ook staan deze altijd buiten, onafgedekt het gehele jaar.

Elk voorjaar even de hogedruk reiniger er op zetten (niet te dicht bij) en ze zijn weer mooi schoon.
 

De kluszus

  • #4
Hoorde laats van iemand, die had een loungeset van steigerhout gemaakt. (officieel stijgerhout, geen namaak) maar deze was nu na 5 jaar wel duidelijk beinvloed door de verschillende weertypes. Het kon nog wel maar de mooiigheid is er al wel van af. Maar is natuurlijk wel heel stoer in de tuin en makkelijk zelf in elkaar te zetten als je een handige klusser bent. Wellicht ook wel leuk om over 5 jaar weer wat anders uit te zoeken en met de tijd mee te gaan? :wink:
 

Woodworker

  • #6
Blurg, het ziet er leuk uit in het tuincentrum, zo'n moderne loungeset waarbij je van je Vinex-gazonnetje een tweede woonkamer maakt. Inclusief de middellandse zee op de achtergond en een gelikt afdakje (dat als een mirakel, zonder palen, ook bij heftige nederlandse regen toch blijft staan en geen schaduw geeft, nee, het verlicht je tuin, je voelt je vrolijk... enfin). Maar ja, dan komt de regen. En het optrekkende vocht. De loungesuite moet onder een zeiltje op het natte gras waaronder zich ook bladeren verzamelen en spinnewebben en afgedankt tuingereedschap. De tuin lijkt al een beetje op die van een gemiddeld studentenhuis als de vrouw des huizes besluit toch maar vlonders te installeren. De loungesuit maakt plaats voor een buitenkeuken, zo leuk, dat wordt echt een catalysator voor de familie zei de verkoper, en voor het mos, maar dat kwam pas later.

Ik bedoel eigenlijk dat ons klimaat vooral heel erg geschikt is voor houten tuinmeubelen, van de hardste soort hout, 's winters binnen zetten en 's zomers goed olien voor ze naar buiten mogen. Of een huis in Italie kopen natuurlijk.
 

H@ns

  • #7
Ons klimaat is ook prima geschikt voor pvc tuinmeubelen hoor!
 

Blurg

  • #8
Ik heb inmiddels bij navraag geleerd dat je die PVC meubelen prima kan neerzetten, vermits je degene van goede kwaliteit koopt. Als ze gekleurd zijn dan moet het plastic zelf gekleurd zijn en niet een laagje, want dat raak je kwijt. Stevige poten en ja, inderdaad het eea wel binnen halen of een zeil eroverheen.

@Woodworker: De loungeset komt niet in een Vinex tuin en komt ook niet op gras te staan. Er komen ook geen vlonders en en komt ook geen buitenkeuken, maar verder bedankt voor je antwoord :-D

Jurgen
 

Woodworker

  • #9
Bij het nalezen viel mij op dat ik een beetje negatief klink... mijn excuses daarvoor. Wat ik wilde zeggen is dat zo'n grote PVC bank in de praktijk een beetje goedkoop kan werken, en dat de opslag van niet-wintervaste tuinmeubelen vaak een probleem is dat over het hoofd wordt gezien.
 

H@ns

  • #10
Let op want pvc heeft een enorm nadeel (vind ik) je wordt statisch geladen en als je van je stoel naar de ijskast loopt om een pilske te pakken krijg je een flinke optater bij het aanraken van de ijskastdeur.

(of je aait de hond/kat vanuit je stoel en -pats, knetter- hond boos, kat weg...)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
1
1
4
7
11

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu