Verkleuring terrastegels

Mark748

  • #1
Nog geen jaar geleden heb ik ons terras betegeld met de antraciet gekleurde rustic slate betontegel van excluton. Ze liggen gewoon op verdicht zand.

Van de kleur hebben we niet lang plezier gehad, je ziet ze met de week lichter worden en ze blijven zwart afgeven. Als ik m`n vinger er 5cm overheen trek is hij zwart, kun je nagaan hoe de kleine er uit ziet als ze even buiten gekropen heeft.

Ik ben me ervan bewust dat betontegels nu eenmaal met de jaren vervagen, maar op nog geen jaar tijd zit ik nu met een lelijk dambord, waar de ene steen storend meer verkleurd is dan die wat ernaast ligt.
Het lijkt alsof de tegels ongelijk gespoten zijn met een niet watervaste verf, die met iedere regenbui gedeeltelijk weg wast, meerdere stenen zijn links nog donker en rechts helemaal lichtgrijs geworden.

Uiteraard wil ik dit bij de leverancier aankaarten, maar voordat mijn klachten daar simpel van de tafel geveegd worden, zou ik graag willen weten of ik hier wel degelijk recht van spreken heb of niet.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dat is zeker niet goed.
Ze kunnen wel iets afgeven, maar mogen niet verkleuren.

Je kunt eventueel ook contact opnemen, met de fabrikant.
 

GerdavInk

  • #3
Het is al een jaar geleden dat je het bericht geplaatst hebt, maar ik ga het toch vragen.
Wij hebben dezelfde tegels. Ik word er vooral gek van dat mijn drie kinderen elke keer helemaal zwart uit de tuin komen. Ik heb het gevraagd bij de fabrikant, maar zij herkennen het probleem niet.
Hebben jullie nog een oplossing gevonden voor het probleem?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Altijd "grappig": jij zit met tegels die zwart afgeven en steeds lichter van kleur worden en de fabrikant zegt doodleuk "wij herkennen het probleem niet".

Lijkt mij een kwestie van een paar tegels er uit halen en naar de fabrikant brengen. Meestal werkt de Pieter Storms mentaliteit beter dan bellen naar de klantenservice waar getrainde medewerkers de opdracht hebben om zoveel klachten af te schudden.
 

Rdebeijer

  • #5
Hallo,

ik heb ook al gereageerd in een aantal priveberichten, maar ik ben zeer benieuwd hoe het bij jullie is afgelopen met de verkleuring van de tegels, het afgeven herken ik niet zozeer (of is niet opgevallen), maar verkleuring des te meer.

Hebben jullie dit nog aangekaart bij de fabrikant en/of leverancier, en zoja wat was hun reactie?

alvast bedankt
mvg Ramon
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Is al een oud topic.
En het heeft allemaal niet zoveel met klussen te maken.
Meer een garantiekwestie.
Ik doe er een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu