Terrastegels lager dan betonschutting

Ronald_43

  • #1
Goedenavond allemaal,

Tijdens het voorbereiden van nieuwe bestrating in de tuin loop ik tegen iets aan waar ik graag jullie mening over hoor.

Afgelopen jaar is er een schutting in de tuin geplaatst met betonnen bandjes aan de onderkant. De vorige eigenaar van de woning had tegen deze schutting en verhoogd deel met zand en houten bielzen staan.

Nu heb ik dit allemaal verwijderd en de tuin uitgegraven voor een nieuw zandbed. Ik wil met de terrastegel 1cm onder de dorpel (beton) uitkomen. Vanaf daar met een afschot van 1cm per meter richting die tuin. Terras wordt 3 meter lang.

Probleem dat ik nu ga ondervinden is dat de onderkant van de schutting maar 3 cm lager ligt dan de bovenkant van dorpel. Dat betekent dat ik bij het leggen van de tegels 2cm boven de schutting ga uitkomen. Volgens mij is dit prima, maar door het afschot zal ik eindigen met 1cm onder de schutting. Kan ik deze spleet bijvoorbeeld opvullen met wat cement?

Verder maak ik me bij het leggen ook wel lichtelijk zorgen omdat het zandbed nog weer 4cm lager komt te liggen dan de tegel. Gaat dit goed met een trilplaat of kiept de gehele schutting dan om:roll: Wellicht is het handig om een strook bij de schutting voorzichtig met de hand te gaan doen, misschien zelfs wachten tot na het afreien. Dat ik er direct een tegel tegenaan kan leggen. Nu ligt er overigens nog 30cm zand tegenaan. Ik durfde dit deel namelijk nog niet uit te graven.

Hoe stevig is zo'n schutting eigenlijk? Kan me voorstellen dat die palen sowieso de meeste steun geven en die zitten dieper in de grond? Volgens mij rusten de bandjes ook in deze palen.

Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is.

Alvast heel erg bedankt voor jullie advies!
 

Nth

  • #2
ik raad je aan om wat fotos te plaatsen. Dan is het makkelijker om de situatie in te schatten.

Waar ik aan dacht is de schutting verhogen en onderin opsluitbanden te verhogen. maar dat moet met toestemming van je buren natuurlijk. of een nieuwe rij opsluitbanden er tegenaan aan jouw kant.

En voor die ruimte onderaan bij de laatste schutting zou ik eerder voor hout kiezen denk ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu