Zwarte vlekken in het wasgoed

Theo de Koning

  • #1
Sinds korte tijd zijn wij in het bezit van een wasmachine ARDO AVI160E.
Hiervoor hadden we een 150E waarvan de motorsteun binnen een jaar afbrak.
Nu hebben we met deze machine de volgende problemen.

In het wasgoed verschijnen kleine bruine vlekjes. Er zit totaal geen structuur in. Het gebeurd in iedere was en niet op al het wasgoed. De monteur is hiervoor langs geweest en heeft het hele binnenwerk (trommel, lager enz.) allemaal vervangen.

De hele machine was goed schoon, er waren ook geen wasresten achtergebleven welke zwarte uitslag veroorzaakten in het zeepbakje en op het deurrubber.

Toch kon de monteur niet zeggen wat het was en met het vervangen van het binnenwerk zou het over moeten zijn. De eerst bruine vlekjes zijn nu zwarter geworden en de intensiteit is ook groter. Deze vlekken zijn niet te verwijderen.

Volgens de monteur zouden wij de problemen bij onszelf moeten zoeken. Te veel wasmiddel, gebruik van bodylotion enz. Het vreemde hierbij is dat wij al tien jaar wassen. Er is in de achterliggende tijd niet veranderd in ons gebruik van middelen, of andere genoemde zaken. Het enige wat we gedaan hebben is de wasmiddelhoeveelheid aanpassen. We zijn op advies van een eerdere monteur aanmerkelijk minder gaan gebruiken.

Als ik naar de vlekjes kijk, lijkt het er wel op dat dit niet van bijv. het lager af kan komen. Het lijkt mij dat de vlekjes worden veroorzaakt door een bepaalde vloeistof die gewoon boven in de trommel door de gaatjes heenvalt. Dit zou ook verklaren waarom de vlekjes ongestructureerd zijn, want dan wordt alleen het bovenste wasgoed in de trommel bij het stilstaan bevlekt.

Kunt u mij aub helpen. De monteur komt a.s. dinsdag weer en ongetwijfeld wordt het probleem bij ons neergelegd, maar er is bij ons niets veranderd dan alleen dat we een ander wasmachine het gekregen. Dat is de enige niet constante factor.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #2
Hoi Theo,

we hebben al heel wat vragen gehad over vlekken in het wasgoed. Je zou nog is even kijken bij onze zoekfunctie..

Ik raad je aan op dit forum te Zoeken met als zoekwoord "vlekken" of "wasmachine AND vlekken"

Aangezien dit toch wel een bijzonder geval lijkt zullen er ongetwijfeld nog reacties komen.

Succes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb alvast opgezocht bij welke groep dit merk hoort, omdat het de eerste keer is dat we daar een vraag over hebben op dit forum.

Volgens een artikel van de consumentenbond hoort Ardo bij Frenko, waarvan andere merken al wel op dit forum zijn geweest: Edy en Nordland.
 

Co de Witgoedman

  • #4
U vergeet 1 ding, de wasmachines en de zeepmiddelen zijn veranderd, als uw wasgebruik en gedrag niet mee verandert kunnen er wasproblemen ontstaan.
 

Theo de Koning

  • #5
Co de Witgoedman schreef:
U vergeet 1 ding, de wasmachines en de zeepmiddelen zijn veranderd, als uw wasgebruik en gedrag niet mee verandert kunnen er wasproblemen ontstaan.
Beste Co,

Dat begrijp ik, maar het vorige wasmachine heeft het eerste jaar niet overleefd, deze is een vervanger met als enige verschil de 100 toeren extra. En bij dat vorige machine hadden we dit probleem niet terwijl de machine verder hetzelfde is.
 

Roelof O

  • #6
Vlekken in het wasgoed: Vetluis!
Dit is een aanslag wat vooral op rubberdelen (deurmanchet) in de wasmachine gaat zitten.
Dit komt doordat je met een te lage watertemperatuur wast.

Je zou een aantal keren op 90 graden moeten wassen.
Of kleren die je op 90 graden kunt wassen.
Door deze hoge temp gaat deze aanslag na een bepaalde tijd weer weg.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Gr Roelof
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu