Zwaardere elektragroep voor fornuis

Sjaak01

  • #1
Hoi,

Voor mijn nieuwe huis heb ik een professioneel fornuis gekocht met een max aansluitvermogen van 3,9 kW.

Nu heb ik een speciale 'oven'groep met de volgende aardlekschakelaar ABB-HAF 0025-050 B16 NA ~230 Wat ik graag zou willen weten of ik dit fornuis gewoon kan aansluiten op deze groep? Zo niet, wat moet er dan gebeuren om dit wel voor elkaar te krijgen? En heb je ook nog een speciaal stopcontact nodig en andere stroomdraden?

Ter info: de fabrikant geeft aan de ik een driepolige kabel model H05RR-F/H05RN-F (kabel van 3x2,5mm2) nodig heb.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Dat is geen aardlekschakelaar maar een gewone installatie automaat. Deze leveren normaal max 16 Ampere = 3,6 kW. Je komt dan dus 300 watt te kort...
Normaal gesproken zou zo'n fornuis op een kookgroep (twee gekoppelde installatie automaten), afgemonteerd op een perilex wcd, moeten worden aangesloten. Uiteraard moet het fornuis daar dan wel voor geschikt zijn en heb je een 5 polig aansluitsnoer nodig.
Er zal toch wel een installatie voorschrift bij het fornuis zitten? Wat word daarin gezegd?
 

Sjaak01

  • #3
Hoi,

Bedankt voor je reactie.
In de gebruiksaanwijzing staat Aansluiten op 230v1n~ gebruik van 2,9 Kw tot aan 5.4kW een driepolig kabel model H05RR-F/H05RN-F (kabel van 3x2,5mm2) Mijn fornuis valt onder het vermogen 3.9kW. Er wordt verder niet gesproken over een 5 polig aansluitsnoer...

Alvast bedankt weer voor je hulp
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Let wel dat installatie voorschriften in verschillende landen anders zijn. In NL zijn normale eindgroepen van max 16 A toegestaan (3680 Watt). Daarboven zul je kook- of krachtgroepen in de weer moeten. Zit er nog een installatie schema bij? Misschien kun je daar eens een fotootje van posten en tevens van de aansluitklemmen. Misschien valt er dan iets meer over te zeggen.
 

Black Knight

  • #5
Is de TS van Nederland of van België? In België zijn namelijk wel eindgroepen met automaten van 20 A (stopcontacten, geen lichtpunten) en kabels van 2.5 mm² toegelaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu