Zure lucht wanneer de verwarming aanstaat

Tintin200

  • #21
Hallo Johan,
Ik lees je waarnemingen betreffende de zure lucht van je Nefit cv installatie, en heb bijna identieke problemen met mijn cv. Het begon bij de start van het winterseizoen 2020/2021, in Oktober. Bij het gebruik van de verwarming ontstaat een plastic achtige, kunstmatige lucht in de cv ruimte, alsof er iets smelt of zo. Het probleem doet zich niet voor bij gewoon warm water.
Toen contact gehad met mijn eigen installateur. Hij heeft uitvoerig gekeken echter geen oplossing gevonden. Aansluitend afspraak gemaakt met het Nefit bedrijf, echter geannuleerd aangezien de geur geleidelijk aan minder werd en uiteindelijk was het weg (na circa 2 maanden).
Echter nu, half Mei 2021, is de verschrikkelijke geur weer terug!
Klinkt dit herkenbaar? Is jouw probleem inmiddels opgelost en hoe?
Alvast bedankt voor een antwoord.
Ronald
 

elvan kalemkus

  • #22
Hoi, ik heb dit een tijdje geleden ook aan de hand gehad. Dus bij gebruik van open haard kwam er een zure geur vrij. Bleek dat er in afvoerbakje van de koelkast melk terecht gekomen was en deze was echt super smerig. We dachten ook eerst aan een dode muis maar gelukkig was het minder erg. De geur kwam op bij warmte en was echt smerig. Dus na een grondige reiniging is alles ok :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu