Zonne opladers en stroom voor apparatuur

Massieknassie

  • #1
Ik heb een vraag over zonne opladers en de mogelijkheid om een laptop op te laden, telefoon op te laden en een radio te gebruiken.

Aangezien ik in het buitenland woon en daar geen stroom heb, wil ik graag via een eenvoudig zonnepaneel/fietsgenerator stroom opwekken om in ieder geval de noodzakelijke dingen als een mobiele telefoon Nokia (Input 100 volt/220 volt, output 5 Volt, 3,5Ma) laptop (AC Adapter 90 W, 20 v, Input: 100-240V, 1,5 A Output: 20v. 4,5 A) en mijn Ipod op te laden. Wanneer ik eventueel een radio erop aan kan sluiten is het mooi meegenomen.

Nu heb ik wel het een en ander gevonden op internet aan zonne laders, maar de specificaties zijn zo uiteenlopend. Ik heb geen verstand van amperes, voltages, etc. Kan iemand mij misschien een tip geven waar ik in ieder geval op moet letten?

website verwijderd, verkeerde url

Wie kan mij een tip geven van wat ik het beste aan kan schaffen. Het liefste wil ik dus een zonnelader en een accu om de stroom op te slaan. Moet ik dan nog een omvormer hebben? En ik wil zo min mogelijk meesjouwen, ik moet het met het vliegtuig meenemen. Dus als ik bijvoorbeeld een accu in het buitenland kan kopen, doe ik dat liever.

Alvast heeeeel veel dank voor de tips, het duizelt me!
 

Geus

  • #2
Aangezien je meerdere zaken wilt opladen zou ik de kleinere en goedkopere setjes laten liggen en voor de iets duurdere gaan met USB en autoaansluiting.
 

Massieknassie

  • #3
Uiteraard kies ik voor iets duurders. Maar welke specificaties zijn dan belangrijk?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
12v paneel met bijbehorende lader tbv een loodaccu ca 500wattp.
12v-230 ca 500 a 600watt.
omvormer met usb aansluiting.
De accu kan je daar wel shoppen.

Nu weet ik niet waar je heen gaat maar mogelijk zijn lokaal deze zaken ook goed verkrijgbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu