Zelf puls slaan

Djerikp

  • #21
Heb je in die 32mm PVC buis nog een slang of iets liggen of zuig je direct aan de buis?

32mm is in principe voldoende, de slang die ik voor ogen had, is binnenwerks ook 32mm dus de opbrengst zou hetzelfde moeten zijn.

[edit]
Ik wilde tevens een voetklep gebruiken, maar wellicht is dat helemaal niet nodig? Heb jij er nog een klep of iets dergelijks tussenzitten?
 

Fiesiekus

  • #22
Als je geen zelfaanzuigende pomp gebruikt, is een voetklep wel noodzakelijk.
 

Djerikp

  • #23
Ik heb hier een DAB. pomp (een oudje, type Jet 80m) volgens de website van DAB. zijn alle Jet pompen zelfaanzuigend dus, dat komt mooi uit.

Voor de uiteindelijke opstelling wil ik de hydrofoorinstallatie (ook in bezit) gebruiken. Dus voor het testen het oudje en voor het echte werk die relatief nieuwe hydrofoor installatie.

Maar dan rest nog even de vraag, of je direct aan je zelfgemaakte bronfilter zuigt, of dat je er nog een slang in hebt hangen.
 

Fiesiekus

  • #24
Kan beide. Met slang moet je wel goede afdichting tussen "buiten"buis en slang hebben.
 

M.L. Kuiper

  • #25
PVC pijp wordt direct als aanzuigbuis gebruikt. Ik heb er een low-budget project van gemaakt, de hele aanzuigleiding is van pvc 32 mm. Hierop kun je perfect draad snijden met een snij-ijzer, de pvc pijp schroef je dan zo in de 1" aansluiting van de hydrofoor. (wel met genoeg teflon-tape) Misschien een beetje een beun-oplossing maar het werkt tot nu toe perfect!
 

Fiesiekus

  • #26
Niks beun; is prima, degelijk en praktisch uitgevoerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu