Terrastegels slaan wit uit (kringen,vlekken)

Alro

  • #1
Ik heb onlangs een deel van mijn tuin laten bestraten, nu zijn de tegels 60x60 wat wit (kringen, vlekken) uitgeslagen. De een wat meer dan de ander.

Het gaat hier om de tegel Tuinvisie, Pallado MC Structuur 60x60 antraciet.

Enig idee hoe dit op te lossen? Op advies van verkoper al even met groene zeep (driehoek) aan de gang geweest, dit hielp niks. Ook mocht ik met edelzeep de stenen behandelen, echter dit spul schijnt gelijk te zijn aan groene zeep.

We hebben overigens niet gezaagd boven het terras maar daar vrij ver vandaan. Dit ook nog gedaan met een waterzaag. (Clipper).
 

Nielsklus

  • #2
Beste Alro,

Ik weet niet of je inmiddels al een antwoord op je vraag hebt, maar de witte kringen schijnen bij de tegel te 'horen'. Naar ik mij heb laten vertellen komt dit doordat het betontegels zijn met een speciale toplaag en coating. De kringen/vlekken trekken vanuit het beton door de toplaag naar boven. Vooral de eerste 1 a 2 jaar blijf je deze kringen/vlekken houden. Het is een soort van betonsluier. Uiteindelijk zullen de tegels ook een stuk lichter worden dan ze waren bij aanschaf. (De verkoper bij de lokale steenhandel liet mij een Pallado Antraciet zien van 1-1,5 jaar oud en deze was echt een enorm stuk lichter. Leek totaal niet meer op de nieuwe tegel.)

In het verwerkingsvoorschrift) staat dat je ze kunt onderhouden met P24 Edelzeep. Voor vlekken en vervuiling raden ze R55 grondreiniger aan en voor zware vervuiling R75. Altijd eerst op een onopvallend stukje testen. Het gebruik van een hogedrukreiniger wordt afgeraden omdat je hier de coating mee kunt beschadigen (afhankelijk van de druk.)

Succes!
 

Duimp

  • #3


Wij hebben hier dus ook last van, terras ligt er net een week in.
Wat ik dus begrijp is dat hier weinig aan te doen is?

Hier baal ik behoorlijk van, vind juist het mooie aan die tegel dat die zo donker is.
Hopen dat het wel beter wordt in verloop van tijd
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als je een donkere tegel wilt houden, heb je hier een verkeerde keus gemaakt. Zoals gezegd is de tegel binnen een paar jaar meer grijs als antraciet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu