Zelf een thermostatische mengkraan monteren

Mistraller

  • #21
Waar lekt het, aan de muurkant? Zijn de S koppelingen van de muur geweest? Zo nee, dan eruit draaien en tape wikkelen, minimaal 5 slagen, maar meer mag ook. Zolang je het maar ver genoeg erin kan draaien, en het mag natuurlijk niet té zwaar gaan. Als het zonder tape erg los zit (eerst proberen dus) doe ik meestal 7 slagen.

Als het echt spuit, dan is er iets anders aan de hand, dan zou je bijna zeggen dat de tape naast de schroefdraad zit. Probeer de tape zo te wikkelen dat het deel dat in elkaar komt ingepakt is.

Over die stopkranen; die zit inderdaad in je meterkast/meterput. Bij ons zit er een stopkraan voor de benedenverdieping, en eentje voor de 1e verdieping en de zolder. Als ik die kraan dichtdraai dan is dus het warme en het koude water afgesloten. Zorg er overigens ook voor (misschien een beetje laat voor deze tip) dat een eventuele combiketel/boiler niet kan gaan stoken als er water uit is.
 

Seije

  • #22
Bedank voor de uitleg nou het is gelukt hoor pfffffffffff.

Maar toch nog 1 vraag aan de rechter onderkant zit een schroefje en daar lekt wat water uit. 1 druppeltje per half uur maar, maar ik snap niet wat dat kan zijn.
 

Mistraller

  • #23
Dit vraagt om een fotootje ;)
 

Seije

  • #24
Nou naar een keer douchen is dat druppen opgehouden enorm bedankt voor alle uitleg.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #25
Het is niet of teflon of hennep gebruiken. Er is tegenwoordig ook een tussenvariant die ze draadpakking noemen:



Kan verdraaid worden (net als hennep) maar is wat makkelijker in het gebruik en heeft dus niet de nadelen van teflon.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu