Zanussi Toscana 1200 (ZWF1210) lekt water

Floogman

  • #1
Beste forumleden,

Ik heb een wasmachine Zanussi Toscana 1200 (ZWF1210) die water lekt aan de onderzijde. Het is denk ik afvoerwater, want in de lekbak staat na de was, na het afpompen ca 0,5 cm water. Bij het vullen van de machine zie ik geen water in de bak lopen. Ik vermoed een lekke of kapotte afvoer.

Ik weet niet hoe ik het probleem moet onderzoeken en repareren, ik weet niet hoe ik de onderkant kan zien (en weer op de rest kan monteren, als het zou lukken). De bovenkant kan van de machine af met 2 schroeven, maar daarna weet ik het niet verder. In beschrijvingen op internet lees ik vaak dat bij Zanussi's de achterkant eraf kan, maar dat ik bij deze machine één geheel met de zij- en voorkant. Wie kan advies geven?

Op internet kon ik nergens een service manual vinden, alleen gebruikershandleidingen.

Met vriendelijke groet,
Floor
 

Floogman

  • #2
Hi,

De onderkant zien was nogal gemakkelijk toen de wasmachine op zijn zijkant lag, want de onderkant is open. Ik kon dus ook vrij snel het gaatje ontdekken in de afvoerslang.

Is het moeilijk om zoiets zelf te vervangen? Bij Zanussi (.be website) kan ik blijkbaar zo'n onderdeel bestellen (34.15 EUR, 132 07 21-04/4), maar de huidige slangklemmen zijn nogal bijzonder, en het ziet er niet zo eenvoudig uit (voor een eerste keer).

Wat zou een reparatie door een expert mogen kosten, en wie is aan te raden in de buurt van Bussum?

Even een gek ideetje; is het mogelijk met bandenplakspul het gaatje even af te plakken tot ik weet hoe ik het probleem ga oplossen?

Met vriendelijke groet,
Floor
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het lijkt me het handigste de slang bij een onderdelenwinkel te kopen, daar kunnen ze ook de werking van de slangklemmen uitleggen, het is een handigheidje wat voor mij niet zo gemakkelijk te omschrijven is.
Neem het type en de nummers van de machine even mee.
 

Floogman

  • #4
Hi,

Je denkt dat ik het zelf ook wel kan. Ik denk ook dat het wel moet lukken. Voor EUR 45 kan ik het stuk bij de Handyman bestellen, maar goed anders betaal ik porto.

De nu aanwezige slangklemmen lijken me fabrieksklemmen; zonder schroefdraad, maar met het teveel aan klem in een uitstulpend T-tje gedrukt, zodat de ring zelf nauw aansluit op de overige stukken (is dat zo duidelijk?). Zijn die klemmen, als ze bekend zijn, gemakkelijk te verwijderen, en hoe dan?

Als je nog advies hebt dan hoor ik het graag.

Groet,
Floor
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Plaats even een foto van die klem


want er zijn vele soorten slangklemmen klemmen
 

Floogman

  • #6
Sorry, de eerstvolgende keer dat ik de wasmachine weer op zijn kant had gezet, heb ik meteen de afvoerslang vervangen. De wasmachine lekt niet meer. Ik heb de afvoerslang vastgezet met gewone slangklemmen.

Bedankt voor jullie reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu