Woning in Duitsland

Duif676

  • #1
Vraagje,

m’n vader woont in Duitsland en ik wil daar in de keuken een paar stopcontacten verplaatsen. Nu hebben ze in Duitsland andere regels en drukken. Ze de kabel zonder buis in de muur.
hoe kan ik het beste z’n kabel verlengen.
zat zelf te denken om gewoon een las in de oude inbouwdoos te maken en hem daarna gewoon dicht te Smeren. Nu weet ik dat dat in Nederland verboden is en die ik dat zelf ook liever niet.
weet iemand hoe ze dat in Duitsland normaal gesproken doen ? Of een goeie tip om dit aan te pakken ?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Of het mag of niet het lijkt mij om dezelfde redenen als in Nederland niet handig. Kun je hem niet bereikbaar houden? waarom moet hij verplaatst worden, komt er iets voor? Is dar niet demonteerbaar uit te voeren?
 

Duif676

  • #3
er wordt een nieuwe keuken geplaatst en een paar komen er inderdaad achter de keuken die zou ik open kunnen laten. Alleen zitten er ook een paar in het zicht en die wou ik toch wel graag weg hebben dan.

Ik zelf werk als elektricien in Nederland en zou het daar nooit doen maar ze zullen dit probleem vast wel vaker voor komen in Duitsland kan er echter vrij weinig over vinden
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Kun je niet beginnen met de bestaande leiding in te korten en dan een inbouwdoos op een minder zichtbare plek plaatsen, waar deze wel bereikbaar blijft?

Dus hoger of lager in de wand dan de bestaande contactdoos, afhankelijk van hoe de leiding loopt.
 

Duif676

  • #5
Top dat is een goed idee als de bestaande kabel van onder komt kan dat, dan kan ik ze onder de keuken verdelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu