WhirlpoolAWM283 gestopt tijdens programma;werkt nu niet meer

TBone

  • #1
Allereerst even de technische gegevens:
Merk: Whirpool
type: AWM 283
Model: 12NC 857001601010
Serie Nr: 419940011201
Aankoopdatum: 22/11/99

Deze wasmachine hield gisteravond ineens op tijdens zijn programma. Ik hoorde een harde tik en toen ik ging kijken bleek er geen stroom op de machine te staan. In de meterkast zag ik dat er een automatische zekering was omgeslagen. (ik weet dus niet of die tik van de wasmachine kwam of dat het de automatische zekering was die ik hoorde, ik denk dat laatste).

Nadat ik de zekering weer in de juiste stand had gezet kon ik de wasmachine weer gewoon aanzeten. Althans, het indicatielampje aan de voorzijde ging gewoon branden, maar het programma werd niet hervat. Ik heb geprobeerd de machine te laten centrifugeren en afpompen maar ook dat weigerde hij.

Ik heb de machine leeg laten lopen via de filter (geen objecten gevonden), het water was nog lauw en 'zepig' dus blijkbaar is het misgegaan voordat hij überhaupt aan spoelen en centrifugeren toe was.

Nu doet de wasmachine niets meer .... het lampje brand wel maar hij wil geen enkel programma starten.

Iemand enig idee waar ik het moet zoeken ? Lijkt mij een of andere zekering die is doorgebrand. En gezien het feit dat het indicatielampje wel brand maar er voor de rest niets meer doet zoek ik de oorzaak van het probleem in de omgeving van de deurschakelaar. Echter bij de deurschakelaar kan ik niet makkelijk bijkomen en ik kan ook niet zien of daar bij dit type een zekering zit. Sterker nog ... ik kan überhaupt geen zekeringen vinden die ik kan controleren.

Wie kan me helpen ?
 

Wittenico

  • #2
Controleer het verwarmingselement en meet of deze sluiting maakt naar aarde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu