Miele W835 gestopt na "knal"

Junkie26

  • #1
Mijn Miele Novotronic W835 wasmachine (~3 jaar oud) maakte sinds kort herrie na het centrifugeren. Tijdens het wassen en centrifugeren ging het goed, maar na het centrifugeren gaat de trommel langzamer draaien en dan begon de herrie. Het leek alsof er dan iets aanliep, iets van metaal op rubber of zo... De machine staat netjes waterpas.
Vervolgens zat ik lekker een filmpje te kijken toen ik ineens een knal hoorde vanuit de wasmachine. De trommel draait nog wel rond, maar voelt geen weerstand en remt dus ook niet af. Het lijkt alsof er iets in de aandrijving kapot is?

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand is en of ik dit zelf kan fixen?
 

Mielew715

  • #2
Dit is nieuw wasmachines die een knal maken
 

Junkie26

  • #3
Ja, voor mij ook :(
Het leek alsof er een soort aandrijfriem knapte, kan dat?!
 

Ed1969

  • #4
Heb je nog garantie op deze machine? Na 3 jaar mag dit niet gebeuren, zeker niet bij een Miele.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Kan inderdaad een snaar zijn.
Achterwand of deksel demonteren en dan zie je het wel.
Garantie is een goeie vraag. Eerst even checken dus bij de leverancier.
 

Junkie26

  • #6
Ik heb het probleem gevonden: Aan de achterkant van de trommel zit een groot 'vliegwiel' met daaromheen een rubber band, wat zeg maar de motor met de trommel verbindt. Dat vliegwiel is losgekomen en is tijdens het centrifugeren dus met grote snelheid door m'n wasmachine gevlogen (er zit een flinke deuk in de achterwand en zelfs een roetplek van de vonk die dat heeft veroorzaakt). Ik vond het vliegwiel met de rubber band onder in de wasmachine. Reparatie is nog niet zo heel makkelijk denk ik, omdat de achterkant van de machine niet los kan. De hele voorkant kan wel los, maar volgens mij moet dan wel heel de trommel los...
Anyway, er zit nog een paar weekjes garantie op, dus ik ga maar snel bellen!
 

Junkie26

  • #7
Goed, er lijkt niks kapot in de machine. Het vliegwiel zit gewoon los op de trommel en de rubber riem kan ik er gewoon weer omheen spannen. Maar het lijkt alsof het vliegwiel en het kleine wieltje aan de motor niet goed uitgelijnd zijn. Na een aantal keer draaien loopt de rubber riem tegen de trommel aan (wat zorgt voor heel veel zwart fijn poeder dat van de riem afslijt), en dit zorgt er, volgens mij, uiteindelijk voor dat het vliegwiel eraf loopt.

Is dit probleem bekend bij iemand?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Ik zou het gewoon aan de levrancier melden die er garantie op gaat geven.
Lijkt me overigens geen normale klacht, rondvliegende vliegwielen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu