Whirlpool koelkast ART471/R koelt niet goed

Lien189

  • #1
Gisterenavond merkten we dat de spullen uit onze vriezer ontdooit waren, en de koelkast deed 't ook niet meer. Helaas overleden dus.

Nu hadden we een tijdje terug een koelvriescombinatie (inbouw) gekregen van iemand die een nieuwe keuken kocht. Deze dus gisterenavond nog naar boven gehaald (stond in de (verwarmde) schuur, woon in een appartement) en zo recht mogelijk gehouden. Heeft dus niet op z'n kant gelegen ofzo.
't Gaat om een Whirlpool ART 471/R, 8564 471 22001

De vriezer doet het prima, is precies -18. Echter had ik het gevoel dat de koelkast niet warm genoeg is. De melk is precies drinkbaar zeg maar, maar de smeerboter is echt zacht. Heb er ff een gewone thermometer in gelegd en die geeft nu na 2 uur in de koelkast te staan, 12 graden aan.

Zie net ook voor het eerst dat er druppels water op de achterwand van de koelkast ontstaan.
De koelkast slaat meerdere malen per dag even aan, en daarna weer uit. Net toen hij uitsloeg, gaf hij ff een tikje, maar weet niet of dat iedere keer zo is. Hij koelt dus niet constant, maar iedere keer maar even.

Had 'm op stand 5 staan, nu op stand 7 gezet, maar hij geeft geen geluid (slaat niet aan / uit) bij het draaien aan de meter.

Enig idee wat hier aan de hand kan zijn? Of wordt 't echt tijd voor een hele nieuwe?
 

Lien189

  • #2
Oja, de vriezer is overigens helemaal leeg, weet niet of dat er nog iets mee te maken kan hebben? We hebben gisteren alle spullen weg moeten gooien uit de vriezer, en voordat ik een nieuwe lading in ga slaan wil ik wel graag weten of er nog iets te repareren is aan de koelkast :mrgreen:
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Je kan proberen om de thermostaat te overbruggen om te controleren of hij het dan wel goed doet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu