Koelkast Whirlpool waterafvoergaatje verstopt of defect?

Bloem

  • #1
Het afvoergaatje van onze 4 jaar oude koel-vries combinatie van Whirlpool voert het water niet meer af. Eerst dacht ik dat het misschien verstopt zat, al zag het er niet vuil uit.

Het meegeleverde kunststoffen ragertje lost echter niets op en er lijkt geen vuil in te zitten. Ik heb daarna met een rietje geragd en dat leek even te werken. Echter kort daarna stond er weer een zwembad onder mijn groentenlade.

Daarna heb ik een 40 cm lang metalen draad omhuld met kunststof erdoorheen gehaald. Ook dat is blijkbaar niet voldoende want het probleem is nog steeds niet opgelost.

Iemand een idee wat te doen? Of valt dit niet zelf op te lossen en moet ik een monteur bellen?
Alvast hartelijk dank voor het reageren!

Groetjes, Bloem
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
40 cm zal net te kort zijn , nu zal de vervuiling net niet zijn doorgezakt tot het condensbakje.
Neem bv een stuk van een meter installatiedraad en prik net zo diep tot je weerstand voelt , daarna even heet water erin gieten en kijken of gootje niet weer overloopt.
 

Bloem

  • #3
Dank voor je reactie, we hebben vanavond een nóg langere kunststof draad er doorheen gedaan. Hoe lang is dat slangetje in de koelkast wel niet?! ;-) Best verstoppingsgevoelig ook, lijkt me.

Geen heet water er achteraan gedaan. Mocht het weer volstromen, probeer ik dat nog! Hoef ik niet bang te zijn dat ik er teveel water doorheen doe?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Verstopping van het gootje komt door het plaatsen van producten tegen de achterwand wat dan wordt meegenomen door het condenswater.
Een nog breder gootje zal nog meer rotzooi meenemen en koel - vocht problemen geven.
Het gootje is net zo lang als naar de bodem van het toestel min de hoogte van de compressor.
 

Bloem

  • #5
Het gaat nu, na vier dagen, nog helemaal goed dus blijkbaar heeft de lange ontstoppingsdraad het werk gedaan. Gelukkig maar! Bedankt voor het reageren. :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu