Wateroverlast schuur

Kiekster

  • #1
We hebben pas een huis gekocht met een mooi bestrate tuin erin (meter meter tegels) en over de hele breedte van de tuin (en het huis) staat een schuur. de schuur is gemetseld op een betonnen fundering. het is alleen heel vochtig in de schuur.

we hebben de eerste rij tegels er al uit gehaald en een drainage goot over (bijna) de hele lengte gemaakt op ongeveer 30/40cm van de schuur af en daarna weer een strook van de tegels neer gelegd ter opvulling. ook zitten er allemaal gaten naar benden met kleikorrels erin. maar de schuur blijft erg nat.

nu ligt de schuur lager dan de bestrating en ligt de tuin op een kleigrond.
heeft iemand nog meer ideeën hoe we van het vocht in de schuur afkomen. we zitten er eventueel aan te denken om de vloer van de schuur op te hogen, maar weten niet zeker of dit het probleem zal oplossen. ook gaan we, als het weer wat droger is, de muur opnieuw voegen en impregneren.

ik hoor het graag als er nog meer ideeën zijn.
 

Millew

  • #2
Het plaatje is niet geheel duidelijk.

Zit het vocht alleen in de muren of komt het ook uit de vloer?
Is het een betonnen vloer met funderingsrand of is het een tegelvloer op zand met alleen een randfundering?
Hoe lang ligt de drainage er in? Vocht heeft tijd nodig om uit een constructie te verdwijnen.
Hoe is de afvoer van water geregeld in de tuin? Met zulke grote tegels verdwijnt er niet veel water in de kieren en moet je zorgen voor voldoende afschot in een richting waar het water geen kwaad kan.
 

Kiekster

  • #3
Het water loopt over de vloer maar alleen langs 1 muur. Die muur is vaak ook nat van optrekkend vocht. Het is een betonnenvloer met funderingsrand. De bestrating loopt naar de schuur toe, maar zo lag het er al in. Ik denk ook niet dat je veel andere opties hebt dan zou het naar je buren of het huis moeten lopen.
De drainage ligt er nu denk 3 weken en er heeft altijd al een gootje gelegen maar niet over de hele breedte van de tuin alleen bij de deur. We hadden ook gehoopt dat de goot over de hele breedte van de tuin voldoende zou zijn, maar dat was iets te optimistisch ben ik bang.
Er is ook al dakbedekking tegen de muur gegaan aan de buitenkant dit komt nu net iets boven de bestrating uit.
 

Millew

  • #4
Het water moet wel ergens naar toe kunnen. Een drainagegoot in de klei zonder afvoer zit bij een flinke regenbui ook zo vol. Zeker als die al het water van de tuin moet verwerken.
Je zou bij een regenbui eens kunnen kijken wat er precies gebeurt.

Drie weken is ook wat kort om een natte muur te laten opdrogen.

Zet hier ook een foto van de situatie, als het kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu