Wasdroger snoer

Jospenx

  • #1
Hallo, vraagje..... zag net dat de stekker in de (goedkope) verlengdoos vanaf de droger is weggebrand. de droger zit al jaren op zn eigen groep, maar wel via deze verlengdoos / verlengsnoer. uiteraard wil ik dit voorkomen en nu heb ik een kwalitatief beter / dikke snoer gehaald. is het 1.5 mm2 kabel dik zat? dit betreft een kabel die vrij dik is, mede omdat ie ip44 geschikt is las ik. de droger verbruikt volgens de fabrikant 2750 watt en dient max 16 amp te trekken. lees vaak dat 2.5 mm 2 wordt aangeraden, maar deze kabel kan/mag max 3600 watt en 16 amp hebben volgens de sticker. graag tot advies. thanx
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Beter is het om helemaal geen verlengsnoer te gebruiken maar ervoor te zorgen dat er een voldoende lang snoer aan de droger zit of dat het stopcontact verplaatst wordt. De rede heb je zelf al ontdekt.
 

Jospenx

  • #3
Dank vd reactie. zoals gezegd zou ik het graag willen weten...zie het niet zitten om IN de droger aan de electra werken
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
1,5 mm2 zou dik genoeg moeten zijn maar zoals je zelf al ondervonden hebt, is de stekkerverbinding de zwakke schakel. Zorg dus ook voor kwalitatief goede (contra)stekkers en knijp adereindhulzen op de afgestripte aders, voordat je deze afmonteerd.
 

Jospenx

  • #5
Thanx...ga ik daar naar op zoek. heb nog een tussenoplossing... Nieuwe (goede) stekker direct op snoer en de genoemde kabel gebruiken vd ketel of zonneboiler
(dat stopcontact komt dan vrij). Kan de cv ketel wel op dezelfde groep?
 

Geus

  • #6
In de praktijk zal dat wel kunnen, maar formeel hoort de droger een eigen groep te hebben bij > 2000W.

Een ander aansluitsnoer aan het apparaat maken (dus wel werken in de droger) is niet bepaald ruimtevaarttechnologie. Als je zelf een verlengsnoer kan maken, lukt dat ook. Lijkt me toch de betere oplossing.
 

Kacheltje

  • #7
De cv ketel kan op dezelfde groep.

Staat de droger op zolder?
 

Jospenx

  • #8
Hallo...ja alles staat op Older in een gewone / droge ruimte
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu