Wasdroger + wasmachine aansluiten

AGTon

  • #1
Op zolder staat de wasmachine, natuurlijk op zijn eigen groepje. Nu heb ik ook een condensdroger, en die staat nu aan de andere kant van de zolder, omdat daar een stopcontact zit.

Nu wil ik mijn zolder verbouwen, en dit betekend dan dat droger en wasmachine bij elkaar moeten komen te staan. Ik zit nu echter met het probleem van de stroompunten.

In mijn vorige woning (huur) heb ik de trekschakelaar van de wand getrokken, en daar een dubbele contactdoos op gezet. Wasmachine er op, en droger, en dat ging perfect. Volgens de verkoper was dit ook geen probleem omdat het een enorm zuinige droger was.

Het betreft hier een warmtepomp droger, een van de zuinigste in zijn klasse.

Ik zit nu in een koopwoning, en ben weer wat kennis rijker, en wil het nu op een goede manier doen.

De zolder gaat in 2 ruimtes worden gesplitst. 1 ruimte word een kamer daar zit nu in de buitenmuur een stopcontact waar de droger op zit. De droger moet weg zodat de kamer gebruikt kan worden zonder dat er een droger zit te loeien.

De andere ruimte, daar staat nu een wasmachine op eigen groep, en er is een ander stopcontact aangelegd door een elektricien waar een koelkastje op staat. Electricien heeft aangegeven dat er geen zware apperaten op gezet kunnen worden (doorgestrokken punt van lichtschakelaar). Dit is dus geen optie.
Tevens staat de mechanische ventilatie daar met een eigen vreemdgevormd stopcontact.

Wat kan ik nu het beste doen ? Een extra groep aanleggen zou het meest voor de hand liggen, maar dan moet ik volgens mij, mijn badkamer openbreken omdat daar de leidingen naar boven lopen.

Is het mogelijk om iets te doen met het punt van de mechanische ventilatie? of kan je aftappen van het stopcontact wat in de andere kamer zit (vrezen, aftappen, doortrekken etc).

Wat de mogelijkheiden ook zijn, en de uitkomst gaat worden, ik ga dit alles niet zelf doen, maar laat het doen door een prof, ik wil echter mijn probleem voorleggen en kijken wat de uitkomst is.

Alvast bedankt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wil je beide apparaten tegelijk gebruiken, of telkens maar één?
Indien maar één tegelijk kan je daarvoor een speciale trekschakelaar kopen waar je beide apparaten op aansluit.
 

AGTon

  • #3
Ik wil ze beide tegelijketijd gebruiken.

Zo een verdeler die je bij de bouwmarkt kan halen is ook geen optie, want de droger is volledig electrice en gaat niet verder na uitschakeling
 

Kaajee

  • #4
Begin eens met precies uit te zoeken (en het hier vermelden) van de "enorme zuinigheid" van die droger; het maximaal opgenomen vermogen (wattage). Dan kan er al weer meer gezegd worden......
 

AGTon

  • #5
@ Kaajee

Bedoel je hiermee het wattage wat aan de binnenkant van de deur staat bij typenummer etc ??
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #6
Ja, dat bedoelt die.
 

AGTon

  • #7
AEG Lavatherm 58000. er staat 1200 W op de sticker aan de binnenkant van de deur.

Deze dient dan samen te gaan met een Miele waarbij op de sticker staat 2.1-2.4 Kw
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #8
De droger kan bij een algemene groep erbij, eventueel aftakken van de ventilatie. De wasmachine apart houden.
 

Kaajee

  • #9
Kan inderdaad, maar mocht dit lastig worden, de droger kan in dit geval ook nog wel bij de wasmachine. Die heeft al een aparte groep en 230Vx16A=3680Watt. Beide trekken, zo te lezen, maximaal 3600Watt. (En er is altijd wat marge voordat automaten/zekeringen 'gaan'......)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu