Wandcontactdozen in keukenmeubel.

Atmoz

  • #1
Een kennis heeft mij gevraagd om de wandcontactdozen die hij in zijn zelfgemaakt keukenmeubel wil plaatsen aan te sluiten. Nu stuit ik op het volgende: hij heeft wil aan de zijkanten dubbele wandcontactdozen hebben. In verband met keukenlades is de inbouwdiepte iets minder dan 40 mm. Van de inbouwdozen heeft hij de achterkant afgezaagd en de zo ontstane randen in het meubel vastgekit. Achter de dozen zit nog zo'n 15 mm dikte meubelplaat.
Hij verwacht dat ik de wcd's aansluit en onderling doorverbind, dit zou kunnen zonder te lassen door 2 draden in de daarvoor bestemde aansluitingen te steken.
Wat hiermee te doen?
 

@$T

  • #2
Als er nog een plaat van 18mm achter zit waarom dan de doos daar ook in geboord is.
 

Leensen

  • #3
Volgens mij zijn dit 2 op zichzelf staande vragen.
Als je kan doorlassen via de wcd's zelf, dan moet je dat sowieso doen.

Of je het wil doen gezien de omstandigheden is een keuze die je zelf moet maken. Ik zou deze kennis er op wijzen dat het prutswerk is waar ik zelf niet achter sta, maar dat ik bereid bent om het aan te sluiten en als iemand er naar vraagt ik ten alle tijde zal ontkennen dat ik het heb aangesloten :mrgreen:
 

Atmoz

  • #4
Wat zou de nette oplossing zijn?
De resterende 15 mm plaat zou weggeboord kunnen worden en dan een diepere intacte doos in de opening kitten. De achterkant van die doos is dan wel vrij. Kan dat zo blijven?
 

@$T

  • #5
Als de doos intact blijft is er geen enkel bezwaar meer. Je mag doorlussen op een wcd mits de mogelijkheid daar is om 2 draden moeitelloos aan te sluiten zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu