Vloerverwarming op aparte klokthermostaat

Unartic

  • #1
Hallo,

We zijn druk plannen aan het maken voor de inrichting van onze nieuwe (oude) woonboerderij. We zijn daarbij gestuit op de centrale verwarming.

Momenteel is er een oliegestookte ketel met boiler.
Wij gaan dit vervangen door een op propaangas gestookte ketel.

Op dit moment is een deel van de benedenverdieping voorzien van vloerverwarming en zijn er in alle ruimtes radiatoren.

De nieuw te maken badkamer (op de eerste verdieping) willen we voorzien van vloerverwarming. Op zich allemaal mogelijk lijkt me, maar dan:

De vloerverwarming van de badkamer wil ik graag aansluiten op een aparte klokthermostaat om de tijden waarop de badkamer verwarmd wordt apart te kunnen instellen dan de benedenverdieping.
Nu zal er een centrale pomp zorgen dat er gepompt wordt zodra de verwarming aan springt (via de klokthermostaat). Nu moet die pompt echter aan slaan op het signaal van 2 afzonderlijke thermostaten. Als 1 van de twee aan springt, moet de pomp gaan draaien.

Ik ben benieuwd of dit bestaat of dat ik misschien veel te moeilijk aan het denken ben. Ik wil eerst onafhankelijk wat informatie inwinnen en dan pas de installateur bellen.

Alle ideeën zijn welkom!
 

Fiesiekus

  • #2
Met 1 thermostaat en zonekleppen die vanuit de ketel bediend worden. Zie CV splitsen bijvoorbeeld. Badkamer en woning zijn dan aparte zones die onafhankelijk van elkaar verwarmd kunnen worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu