Vloerverwarming niet over de gehele ruimte aangelegd

Voegsel

  • #1
Vorig jaar hebben m'n ouders een vloerverwarming laten aanleggen tijdens een verbouwing.

De vloerverwarming is aangelegd in de slaapkamer. De installateur gaf aan dat wanneer overal vloerverwarming zou liggen dat het dan veel te warm zou worden in de slaapkamer. Dus hij heeft de helft van de slaapkamer voorzien van vloerverwarming.

Heeft de installateur wel de juiste optie toegepast wat betreft het regulieren van de warmte? Mij lijkt dit erg onlogisch, maar m'n ouders hebben 0 verstand van vloerverwarming en gingen mee in zijn verhaal om maar de helft aan te laten leggen.

En ja, de warmte in de slaapkamer is ook weinig goed omdat de thermosstaat in de woonkamer hangt en het huis redelijk goed geisoleerd is. Hierdoor heeft de vloer weinig kans om op te warmen omdat de c.v. ketel meestal uit staat.

Na klachten over het niet opwarmen van de vloer is als noodoplossing een tweede thermostaat in de slaapkamer gekomen. Nu draait de c.v. ketel 24/7 en zijn de stookkosten 5x hoger dan anders. Maar de vloer is nu, voor de helft, warm. Dus evengoed koude voeten en bij koude dagen is het alsnog koud in de slaapkamer. Daarnaast is het tijdens vorst in de woonkamer nu koud. De installateur heeft de aanvoer van de c.v. ketel op 40 graden gezet. Geen idee waaorm, maar daarmee wordt de woonkamer weer niet warm.

Ook viel mij op dat in het c.v. circuit, nu twee circulatiepompen zit (1 in de c.v. ketel en 1 voor de verdeelgroep van de vloerverwarming), en verder geen afsluiter/driewegklep geinstalleerd. Kan dit wel met een Intergas kombi kompakt ketel?

Volgens mij is er een hoop misgegaan met de installatie van de vloerverwarming, het achteraf toevoegen van een tweedde thermostaat en het ontbreken van een driewegklep en 2 circulatiepompen in 1 circuit.

Wat vinden jullie van bovenstaand verhaal? Was de oplossing van de installateur wel slim m.b.t. de helft aanleggen van de vloerverwarming? Kunnen er wel 2 circulatiepompen op 1 c.v. circuit?

En is dit eigenlijk wel achteraf op te lossen?
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Voegsel schreef:
........weinig kans om op te warmen omdat de c.v. ketel meestal uit staat.
Voegsel schreef:
......maar nu draait de c.v. ketel 24/7 en zijn de stookkosten 5x hoger dan anders
Beetje warrig verhaal.
Eerste indruk: je hebt de aardig laten beetnemen en of dit te verbeteren is, is niet op te maken uit je beschrijving.
 

Voegsel

  • #3
Ik heb het verhaal iets aangepast, was inderdaad onduidelijk.

Na klachten is er een tweede thermostaat bijgekomen in de slaapkamer. Sinsdien zijn de stookkosten enorm toegenomen en voelen alle radiatoren in het huis de gehele dag warm. De thermostaat in de woonkamer lijkt niet meer te werken want als we het naar 21 graden willen krijgen dan wordt het nauwelijks extra warm. De aanvoertemperatuur op de CV is om een of andere reden aangepast naar 40 graden ipv 65.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Bij het goed installeren van meerdere thermostaten aan gesloten op één warmtebron, zou je juist moeten gaan besparen !!
Je zou dan, wanneer ze juist zijn ingesteld, moeten kunnen kiezen waar je warmte wenst.(etageregeling of zoneregeling)
Het zier ernaar uit dat het totaal verkeerd is aangesloten: laat die "installateur" maar mooi terug komen!
 

Voegsel

  • #5
en de vloerverwarming over de helft van de ruimte aanleggen? Is dat iets wat bedrijven vaker doen om ervoor te zorgen dat het niet te warm wordt?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
nee, want je kunt met de temperatuur van het water en een thermostaat in die ruimte exact regelen wat de temperatuur moet worden: is gewoon een l...l verhaal
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dat is natuurlijk alleen het geval als je een zoneregelaar hebt, @Degooyer

Maar goed, je kunt een groep natuurlijk altijd afknijpen om de temperatuur omlaag te krijgen. De helft van een ruimte leggen is ongebruikelijk; de buizen wat verder uit elkaar leggen wordt wel vaker gedaan. Soms wordt er ook besloten om bijvoorbeeld onder het bed geen buizen te leggen, maar dat zorgt natuurlijk voor problemen als je ooit het bed ergens anders weg wilt zetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu