Vloerverwarming maar geen pomp?

Tanja Megens

  • #1
Beste Ronny en anderen,

Ik heb ook een vraag mbt vloerverwarming. Naar aanleiding van tips van jouw kant wilde ik vragen of je mij verder zou willen helpen.

Wij hebben in de badcel een vloerverwarming aangelegd met unipipe, en die dmv een thermostaatkraan aan het verwarmingssysteem verbonden. De vloerverwarming ligt lager dan de kraan en lager dan alle andere verwarmingen op deze verdieping.

De vloerverwarming heeft het een jaar prima gedaan, tot een week of twee geleden. Toen was er het volgende aan de hand: het heeft heel hard gevroren en ik heb de verwarming uitgehad. Het was ijskoud in huis geworden, maar iig niet onder het vriespunt. Het andere wat aan de hand was was dat de druk in de ketel op 0.8 stond.

Mijn vraag is nu: kan de vleorverwarming bevroren zijn, of kan er lucht in het systeem zijn gekomen door de te lage druk? De eerste 1-2 meter worden warm, maar de rest niet meer. We hebben alle andere verwarmingen ontlucht, de druk weer op 1.8 gebracht, maar de vloerverwarming doet het nog steeds niet. We hebben alleen een 'speciale' thermostaatkraan op het systeem aangesloten en verder geen pomp. Volgens mij kunnen we niet bij het systeem, behalve bij de verwarmingen. Heb jij enig idee wat we kunnen doen om weer warm water toe te voeren door de gehele vloerverwarming?

Mvg, Tanja
 

Piet48

  • #2
Zit de vloerverwarming aangesloten op de uigang van de radiator of rechtstreeks op de aan en afvoerleiding?
Heb je die radiator ook ontlucht?
Staat de kraan van de radiator ook open?
Op welke stand staat de thermostaatkraan van de vloerverwarming?

Het is ook mogelijk dat de stift van de thermostaatkraan blijft hangen.
Je kan de knop van het ventiel draaien en dan zit er in het centrum een stift deze kun je indrukken en hij moet ook weer gemakkelijk terug veren.


Gr. Piet
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #3
Wat in deze tijden ook veel voorkomt is dat mensen alle radiatoren open gaan draaien, dat icm een waterzijdige onbalans in het systeem zorgt ervoor dat er te weinig flow is,
dit lijkt erop omdat wel een deel warm word zoals je schrijft,
ik zou eens proberen om meerdere radiatoren op dezelfde verdieping dicht[er] te draaien en kijken of het verbeterd.

je weet zelf wel of deze tip toegepast moet worden, als er meer radiatoren geopend zijn de laatste tijd omstreeks dezelfde tijd als de klacht is ontstaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu