Vloerverwarming of toch maar iets anders?

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #1
Ik ga een stuk van 2 x 11 bij aan de woning bouwen met alleen aan de voorkant en aan de achterkant een deur.
Omdat het dan binnenwerks dan slechts zo'n 180 cm wordt heb ik niet echt veel ruimte om ook nog verwarming toe te gaan passen.

In eerste instantie zal er weinig gebeuren in deze ruimte, maar het is de bedoeling dat ik daar later mijn computer neerzet en dat de vrouw daar haar naaimachine neer kan zetten zodat je de spullen ook een keer kunt laten staan ipv. aan de keukentafel waar altijd alles weer opgeruimd moet worden.

De ruimte wordt rondom geïsoleerd (wanden 80mm Pir, vloer kruipruimte met 100mm PS en plafond RC 2,5)
Maar ik moet er als het koud is toch zonder jas aan kunnen zitten en ik wil daar mijn toch vaak wel gevoelige meetapparatuur neer gaan zetten.

Dus wat zou ik het beste kunnen gebruiken?

- Radiatoren nemen dus ruimte in beslag.
- Met vloerverwarming lees ik nogal eens problemen in combinatie met radiatoren (verwarming gaat te vroeg uit zodat het niet warm wordt ed.)
- Electrische verwarming wordt over het algemeen omschreven als duur in gebruik.
- een gevelkacheltje zie ik nog niet zo zitten.

Wat zou de beste oplossing zijn om deze ruimte te gaan verwarmen?

suc6

Gerrit
 

Chathanky

  • #2
Ik kan me nog geen beeld vormen.
Maar als het deel wat er bij komt nu ongeïsoleerd is en je gaat het nu goed isoleren heb je kans dat de warmteverliezen kleiner zijn dan nu.

Als de aangebouwde ruimte een gesloten geheel wordt met twee toegangen moet je ze wel verwarmen De binnenmuur houdt dan de warmte tegen en je zit direct tegen de koude buitenomgeving aan.
Daarnaast moet je de ruimte ook nog ventileren.

Twee enkel plaats radiatoren nemen toch niet zoveel ruimte in beslag?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Dit stuk wordt tegen de noordkant van de woning gebouwd en wordt dus geheel nieuw, de bosjes die er stonden heb ik net gisteren weggehaald en als het een beetje meezit gaan ze komende week beginnen met het uitgraven van alles.
De vaste grond zit hier vrij diep vandaar dat ze op 150 cm diep beginnen met de fundering te metselen en dat het dan niet zo veel meer kost om er een kruipruimte onder te maken.

e.e.a komt er dan zo uit te zien


Inderdaad wordt alles rondom goed geïsoleerd zodat de warmte verliezen in ieder geval minder zullen zijn dan in de woning (is nog niet geïsoleerd)

Dat een enkel plaats radiator niet zoveel ruimte in neemt klopt, maar omdat het niet zo breed is kan ik dus alleen maar kasten buro's ed. tegen de lange wand plaatsen en heb ik er dan een radiator zitten dan lijkt me dat niet echt goed voor de warmte afgifte.
 

Chathanky

  • #4
Als je de meubelen net van de wand zet past daar een radiator achter.
Als de luchtstroom niet te veel belemmerd wordt geeft ze nog voldoende warmte af.
10 tot 15 cm kun je toch nog wel inleveren?

Of je overweegt verticaal radiatoren, die zijn wat smaller en zitten niet ideaal onder het raam maar houden de ruimte wel op temperatuur.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
We zijn al van kleine kasten van max 120cm uitgegaan (2 deurs) dus 10 a 15 cm inleveren betekend dat de doorloopruimte dan 10 tot 15 cm ruimte in moet leveren en dat wordt met 45 a 50 cm dan denk ik wel erg smal.
Alternatief is dan dat ik de verwarming dan juist bij de loopruimte moet gaan plaatsen maar dat zit tevens tegen het huis aan en dus niet aan de "koude kant" van de ruimte.
Of maakt dat in een goed geïsoleerde ruimte weinig uit?

suc6

Gerrit
 

Chathanky

  • #6
En als je de radiatoren nu bij de speltafel en de naaimachine of hobbyplek plaatst.
In de warmere periode schuif je de tafel ed. aan de gevel in dien mogelijk.
Als de tekening op schaal is heb je daar nog wat ruimte over.
 

Inter

  • #7
Hallo,
Er bestaan ook plafond stralings panelen.
Misschien een idee?
Plintverwarming is misschien ook mogelijk.
Of een kickspace inbouwen onder in de kast.

Succes
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Maar vloerverwarming raden jullie dus niet aan?

suc6

Gerrit
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ik denk dat je even aan het rekenen moet gaan qua capaciteit bij vloerverwarming, als je die als hoofdverwarming wilt gebruiken. Als je de leidingen 10cm hart op hart legt, kan je ongeveer uitgaan van plm 80 watt per vierkante meter. Met een gewenst temperatuur van ik neem aan rond de 20-21 graden..is dat voldoende voor het aantal kubieke meters inhoud van de ruimte..met de bekende rekenformules (hier en daar wel te vinden op internet).

Ik heb hier een klushok en rommelruimte die verwarmd worden via vloerwarming..dus als hoofdverwarming...en dat gaat prima hoor, eindelijk eens klussen met warme voeten :mrgreen:
 

Chathanky

  • #10
Gerrit B schreef:
Maar vloerverwarming raden jullie dus niet aan?

suc6

Gerrit
Op 22m2 haal je maximaal 2200 watt. Aangezien het een ruimte is met veel buitenvlak en een smalle ruimte moet daar goed aan gerekend worden of dit haalbaar is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
@ Gerrit B:

Wat voor een vloer??
Als je kiest voor tegels zou ik zeker in de ruimte waar je gaat zitten vloerverwarming nemen. Dit is voor het comfort. Warm zal je de ruimte hier niet mee kunnen stoken als het echt koud wordt.
Een plintverwarming (kickspace) is denk ik een goede keus naast de vloerverwarming. Nu kan je voor een kleine investering extra het mooi en functioneel maken. Dat is beter dan straks in de kou zitten.
cuc6
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #12
Vloer is een broodjesvloer met dus 100mm isolatie waar beton op wordt gestort met een gladde afwerkvloer waar dunne stroken keihard vinyl op worden gelijmd zodat het net een parketvloer lijkt.
Dit vinyl is dus maar 2 mm dik.

suc6

Gerrit
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #13
Als het vloerverwarming blijft zou ik het dak wat zwaarder isoleren. Die 2,5 is toch wel een beetje achterhaald.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #14
Waar zou je dat dan doen, bovenop het dak of straks extra tussen de balken?
Er komt een gipsplaten plafond onderdoor dus je ziet er dan niets meer van.

Tenminste ik kan me voorstellen dat bovenop het dak de laag dan te slap wordt om er overheen te kunnen lopen. (zal moeten om straks de ramen boven het platte dak schoon te maken)

suc6

Gerrit
 

StefanD

  • #15
Als je links en rechts 2 radiatoren type 22 van 90cm hoog en 70cm breed en bij de naaimachine 1 radiator type 11 van 90 hoog en 100 breed kwijt kunt, dan zit je op 4700 watt vermogen. Voor een ruimte van 9x2x2,5 hoog zit je dan op ruim 100W per m3. Zou genoeg moeten zijn.
Ik zou de deur van het halletje naar de speelruimte anders plaatsen: die zit in de weg als je naar binnen gaat.

Ook zou je kunnen overwegen om de gereedschapkast weg laten en deze ruimte toevoegen aan de knutselruimte: dan heb je je gereedschap meteen bij de hand. Je zou de deur naar de berging dan ook weg kunnen laten en er een soort voorhal/bijkeuken van maken:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu