Vloeibaar wasmiddel (gel) in het wasmiddelbakje

Urquhart

  • #1
Allereerst het goede nieuws: Mijn vrouw en ik zijn verblijd met de komst van een zoon, Christoph! Zowel vrouw als kind verkeren in een blakende gezondheid, we zijn erg dankbaar dat alles goed is gegaan.

Dan het slechte nieuws: We hebben een kraamhulp die héél erg goed is met babietjes, maar héél erg slecht omgaat met onze wasmachine. Zo heeft ze BH's zonder netje erin gestopt (alle BH's nagelopen, gelukkig geen missende onderdelen, maar de rek is er wel uit...), van alles door elkaar op 60 graden gewassen, enz. enz.

Maar waar papa het meest mee zit: Ze heeft sloten vloeibaar wasmiddel (gel) zonder pardon in het wasmiddelbakje gegooid. Dit gebruiken we in principe nooit (ook bij poeder gebruiken we doseernetjes), maar wat ik me afvraag:

Hoeveel kwaad kan dit en wat moet ik doen om de boel daar weer schoon te krijgen? Een kookwas? Een kookwas met soda? Ik hoop dat de zeer deskundige specialisten van dit forum me opnieuw kunnen helpen!

Alvast zeer bedankt!


Groet,

Daniël
 

Co de Witgoedman

  • #2
Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!

Wat betreft de wasmachine, geen probleem van maken, machine even 1 of 2 keer op spoelen laten wassen en het zou weer goed moeten zijn.
Het is simpel te controleren of de gel weg is, het water mag dan nl geen schuim meer bevatten als de trommel een paar minuten draait.

Trouwens goed doseren is ook te controleren, na 20 minuten moet er ongeveer 2 vingers schuim op het water staan, net als een goed getapt glas bier :mrgreen: .
 

Wasmannetje

  • #3
Hallo, misschien nog een tip bij te hoge schuimvorming door teveel wasmiddel, even een scheut wasverzachter in het bakje gooien, kopje water erachter aan, en na een paar omwentelingen is de schuim zogoed als verdwenen.

:oops:
 

Co de Witgoedman

  • #4
Dat is een goeie, die tip kende ik nog niet, wasmannetje bedankt :prima:.
 

Wasmannetje

  • #5
Ach, haha
 

Urquhart

  • #6
Dank aan de heren Co en het Wasmannetje!

Wat mij betreft hebben jullie een biertje verdiend, gelieve deze uit jullie eigen koelkast te nemen! Zorg bij het inschenken voor twee vingers schuim, ongeveer zoveel als de hoeveelheid schuim op een wastrommel die een paar minuten draait. Het beste houdt men het glas een beetje scheef en uiteraard dient het glas vetvrij te zijn voor een goed resultaat.

Mocht het niet lukken, dan dient het mislukte glas meteen leeggedronken te worden en moet men het direct opnieuw proberen, omdat anders testresultaten niet met elkaar in verband kunnen worden gebracht.

Wanneer het in herhaling niet lukt, is het ook mogelijk om de fles direct aan de mond te zetten, zodat deze traumatische ervaring niet zal leiden tot een weerstand tegen bier. Zorg wel voor voldoende inname van water, want bier en andere alcoholische dranken werken vochtafdrijvend.


Christoph en zijn pa zeggen proost!
 

Co de Witgoedman

  • #7
:lol: :lol: :lol:

Proost en bedankt voor de uitleg :mrgreen: .
 

Gerrit

  • #8
Als niet deskundige kijk ik af en toe ook bij het witgoed en de keuken en dat is maar goed ook. Zo heb ik weer mooi een stuk theorie meegekregen v.w.b. de bierconsumptie. Weet ik eindelijk hoe het hoort. :lol:

Van harte en veel plezier met de baby.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu