Water loopt over uit lade voor wasmiddel,Haier HW80-B14636

Hans131257

  • #1
Goedemiddag, het probleem is het volgende, tijdens het wassen stroomt er op een gegeven moment water uit de lade waar je het wasmiddel in doet, ik ben er bij blijven kijken en volgens mij gebeurt het op het moment dat er water gaat naar het gedeelte van de lade waar de wasverzachter in zit. Bij de voor en hoofdwas stroomt er niets over, het gekke is wel dat toen het begon volgens mij de hele hoeveelheid water die voor deze voorgang gebruikt wordt overstroomde, sinds een week of twee is het opeens een stuk minder geworden, misschien nog geen liter water denk ik, wie heeft een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn, voor de rest functioneert de wasmachine prima.
Bij voorbaat mijn dank, Groet Hans
 

Arno23

  • #2
Kan het wezen dat het pijpje waar het wasverzachter en water doorheen gaan (om in de trommel te komen) verstopt zit?
 

Hans131257

  • #3
Dank voor de reactie, maar het water wat naar de trommel gaat, gaat allemaal door dezelfde afvoer naar de trommel, dan zou het water van de voor en hoofdwas er ook niet doorheen kunnen.Mijn gedachte was dat daar een magneetventiel of iets dergelijks zit die aangestuurd wordt maar bij de voorwas niet goed opengaat,????
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bij de meeste wasmachines zitten maar twee ventielen om de waterstroom te geleiden naar de juiste wasmiddelvakken.
Eén voor hoofdwas en één voor voorwas. Hoe wordt in zo'n geval het vak voor wasverzachter aangestuurd? Dan gaan beide ventielen open. In het deksel boven de wasmiddellade zit een verdeelsysteem, dat zodanig gecontrueerd is, dat bij opening van beide ventielen de waterstroom naar het derde vak geleid wordt.

Dat werkt normaal gesproken prima, maar indien dat deksel scheef zit of ernstig verkalkt is, kan het zijn dat de waterstromen daarin niet kloppen en dat het water een verkeerde richting op gestuurd wordt. Of wanneer een of ander tussenschotje afgebroken is. Waardoor mogelijk het water er aan de voorkant uit komt.

Vermoedelijk zit de oorzaak van het probleem dan ook in dat deksel. Helaas weet ik niet hoe je dat deksel uit elkaar zou moeten halen, want ik heb geen documentatie van Haier.

En ja, indien één van de twee ventielen beduidend minder water doorlaat, zou het ook niet ondenkbaar zijn dat de stroom scheef gaat wanneer de twee ventielen tegelijk open staan. Maar dan zou je toch ook moeten merken dat het water nemen bij voor- of hoofdwas veel trager gaat dan vroeger.

Maar je zou toch eerst het kleine sifon, dat moet regelen dat de wasverzachter pas na een bepaalde tijd in één keer meegenomen wordt, moeten controleren. Want daar gaat toch echt alleen het water doorheen wanneer het derde vak aangestuurd wordt en dat pijpje (dat het sifon moet vormen) is een vaak voorkomend probleem, raakt snel verstopt!
 

Hans131257

  • #5
Dank voor je antwoord, zal binnenkort eens op mijn gemak kijken, wat mij wel verbaasd is dat het opeens bijna 80% minder is geworden, als er verder geen klep of ventiel zit die het water afsluit naar de trommel dan kan het eigenlijk alleen maar in de omgeving van de lade zitten, ik ga nog eens op zoek, nogmaals bedankt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu