Plastic dopje in wasmachine via wasmiddel bakje

Matango

  • #1
Goedendag,

Dit is mijn eerste post op dit forum maar ik lees vaak mee in andere posts om problemen op te lossen. Ik zit echter met een situatie die ik zo gauw niet terug kan vinden op het forum:

Vandaag ging ik de was doen, en het dopje van de fles met azijn (dat gebruik ik als wasverzachter) liet los en rolde zo het bakje in. Geen probleem zou je denken. Maar... het rolde door en kwam achter het bakje terecht. Ik het bakje eruit gehaald, en het blijkt dat het dopje zo is doorgerold de machine in.

Er zit dus nu een plastic dopje van ongeveer 3cm diameter op de plek van waaruit gewoonlijk het wasmiddel de machine in gaat. Dat lijkt mij niet de bedoeling, dus ik wilde even vragen aan de experts en ervaringsdeskundigen in hoeverre jullie denken dat:

1. Dit schadelijk is voor de machine (ergo als ik die gewoon aan zet). Misschien zit er nog ergens een filter tussen dat dit oplost?
2. Ik dit zelf kan oplossen. Ik ben redelijk handig, dus een wasmachine open schroeven lukt wel. Verder heb ik echter geen expertise.

Bedankt alvast voor het meedenken!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Vaak via het verwarmings element er uit te halen dan heb je daar een opening misschien kan je grip krijgen om hem er uit te halen.
 

Klussen.

  • #3
1. Het dopje zit tussen de trommel en de bak in. Het is van (niet al te hard) kunststof en zal niet snel iets kapot maken. Wel kan het voor extra geluid zorgen. Het kan ook in de waterafvoer naar de pomp gaan zitten. Als ie deze afsluit blijft er langer water in de wasmachine staan. Ik zou eens de pomp schoonmaken. Als je geluk hebt ligt het daar en kun je het gewoon eruit halen. Anders de oplossing van Henk253 of gewoon laten zitten als de wasmachine het nog goed doet.
 

Henk E

  • #4
Misschien lukt het ook met water/stof zuiger?
 
  • Like
Waarderingen: Klussen.

Matango

  • #5
Ik heb uiteindelijk besloten om het te laten zitten. Net een proefwasje gedraaid, het lijkt erop dat het dopje niet voor problemen zorgt. Uiteraard is er een risico dat dit niet zo blijft, maar dat durf ik wel te nemen. Bedankt voor het meedenken!
 

Lampje45

  • #6
Het lijkt me heel onverstandig om het maar te laten zitten.

Want de beweging is niet te controleren. Het dopje is hard genoeg om ergens tussen trommel en kuip klem te komen zitten.
Zeker met centrifugeren komen er dan krachten vrij, waarvan je geen notie hebt, wat de machine daar mee doet. En zou zo de machine hele grote bewegingen kunnen maken en personen verwonden.
Want met de huidige grote trommels en de snelheden van de as zijn het net gyroscopen die geblokkeerd worden en is de schade niet te voorspellen.

Met de grote kans op een total loss van de machine.
Als je een lamp in de trommel legt dan kun je de dop ergens vinden en dan met een dunne pen door de gaten begeleiden naar een punt waar je de dop er uit kunt halen.


Helaas heb je geen nadere gegevens verstrekt dus ken de constructie van je machine dus niet.

Maar daar zijn twee mogelijkheden voor:

1 Via de opening van het verwarmingselement, die onder in de trommel zit en waar je goed in het onderste van de trommel kunt kijken.
2 via gat in de trommel waar de zuigslang van de pomp op aangesloten zit.

Erg moeilijk aan sleutelwerk is het niet, maar het moet wel gebeuren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu